Nowa książka autorki bestsellerowego Leksykonu smaków.
Przełomowa książka, która odkrywa zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów. Dzięki tej książce poczujesz się swobodniej w kuchni, nauczysz się jak ,,działają" przepisy, będziesz eksperymentować i bawić się smakami. Jeśli jesteś niewolnikiem książek kucharskich, a gotować umiesz tylko z nosem w przepisie, z pewnością jest to pozycja dla ciebie. Dzięki Sztuce gotowania, najnowszej książce autorki bestsellerowego Leksykonu smaków, dowiesz się, jak bawić się smakiem, a przede wszystkim jak po prostu gotować - bez odmierzonych proporcji i z góry ustalonych połączeń. W książce znajdziesz 77 podstawowych receptur, których opanowanie pozwoli ci na pełną improwizację w kuchni. Wystarczy tylko otworzyć się na porady autorki, przyswoić sobie kilka reguł i nagle z nudnego odtwarzacza przepisów staniesz się kuchennym maestro.
Sztuka gotowania to niezwykle zabawna i inspirująca książka - po jej lekturze nic już nie będzie smakowało tak samo. To również jedyna i ostatnia książka kucharska, w którą warto się zaopatrzyć. Dalej czekają was już tylko przygody przy palniku!
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2019-06-05
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 624
Przeczytane:2020-09-02, Ocena: 5, Przeczytałam, 26 książek 2020, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2020,
Świetna książka, wręcz biblia gotowania. Dużo informacji o tym jak gotować, ale też o tym że wszystko się łączy. Pozwala na wyobrażenie sobie przepisów i tego jak tworzyć. Marzę, aby ją sobie kupić, bo miałam ją tylko w wersji ebook. A jednak notatki na marginesach przy tej książce to największy komplement dla autorki.