Sztuka gotowania

Nowa książka autorki bestsellerowego Leksykonu smaków.

Przełomowa książka, która odkrywa zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów. Dzięki tej książce poczujesz się swobodniej w kuchni, nauczysz się jak ,,działają" przepisy, będziesz eksperymentować i bawić się smakami. Jeśli jesteś niewolnikiem książek kucharskich, a gotować umiesz tylko z nosem w przepisie, z pewnością jest to pozycja dla ciebie. Dzięki Sztuce gotowania, najnowszej książce autorki bestsellerowego Leksykonu smaków, dowiesz się, jak bawić się smakiem, a przede wszystkim jak po prostu gotować - bez odmierzonych proporcji i z góry ustalonych połączeń. W książce znajdziesz 77 podstawowych receptur, których opanowanie pozwoli ci na pełną improwizację w kuchni. Wystarczy tylko otworzyć się na porady autorki, przyswoić sobie kilka reguł i nagle z nudnego odtwarzacza przepisów staniesz się kuchennym maestro.

Sztuka gotowania to niezwykle zabawna i inspirująca książka - po jej lekturze nic już nie będzie smakowało tak samo. To również jedyna i ostatnia książka kucharska, w którą warto się zaopatrzyć. Dalej czekają was już tylko przygody przy palniku!

Informacje dodatkowe o Sztuka gotowania:

Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2019-06-05
Kategoria: Kuchnia

Tagi: bóg

Kup książkę Sztuka gotowania

Sztuka gotowania - opinie o książce

Świetna książka, wręcz biblia gotowania. Dużo informacji o tym jak gotować, ale też o tym że wszystko się łączy. Pozwala na wyobrażenie sobie przepisów i tego jak tworzyć. Marzę, aby ją sobie kupić, bo miałam ją tylko w wersji ebook. A jednak notatki na marginesach przy tej książce to największy komplement dla autorki.