Czwarty tom pełnej przygód, tajemnic i wzruszeń opowieści o trzech siostrach Niezapominajkach. Dziewczynki przyjeżdżają na ferie do taty, astronoma, który w górskim ośrodku naukowym szykuje się do zaobserwowania nowej komety. Sara, Kasjopeja i Lucilla chciały razem z ojcem poznać piękne szczyty i doliny, jednak okazuje się, że same muszą chodzić na wycieczki. I właśnie wtedy natrafiają na tajemnicę z dawnych lat: legendę o młodej kozicy. Idąc śladem bajecznego zwierzęcia, bohaterki poznają sekrety nie tylko gór, ale też swojej rodziny. A co z kometą? Czy tacie uda się ją zobaczyć? Autorami serii są dwaj Włosi - scenarzysta Giovanni Di Gregorio (,,Brancaccio: chronique d'une mafia ordinaire", ,,Last travel inc.", ,,Monster Allergy") oraz rysownik i scenarzysta Alessandro Barbucci, znany w Polsce przede wszystkim jako współautor bestsellerowego cyklu dla dziewczynek ,,WITCH" oraz serii science fiction ,,Sky Doll".
Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2024-06-19
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Les soeurs Grémillet - Tome 4 - Le chamois et la comte
Kolejny album o przygodach sławnego Samotnego Kowboja! Lucky Luke'owi zostaje powierzona przedziwna misja do wypełnienia. Ma uwolnić z więzienia braci...
Cieszące się uznaniem czytelników i krytyków klasyczne albumy Marvel Comics autorstwa mistrzów komiksu takich jak: Steve Ditko, David Michelinie, Charles...
Przeczytane:2024-07-04, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2024 roku, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2024,
Przed siostrami ferie i to nie byle jakie. Dziewczynki wyjeżdżają do swojego taty. Mężczyzna jest astronomem i jest w górskim ośrodku naukowym. Miały wiele planów, w których oczywiście uwzględniony był tata. Niestety okazuje się, że na wszelkie wyprawy będą musiały chodzić same. Nic jednak straconego, też może być fajnie i jest. Dziewczynki podczas jednej z wypraw natrafiają na tajemnicę sprzed lat. Jaką? Co odkryją? Jakie przygody przeżyją? Czym tak zajęty jest ich tata?
Historia w komiksie według córki jest ciekawa oraz wciągająca, a przy tym niebanalna. Podobała jej się, wciągnęła ją praktycznie od początku i nie pozwoliła się od siebie oderwać, aż nie dobrnęła do samego końca. Przyznam szczerze, że na tyle mnie zaciekawiła, opowiadając, o czym był komiks, że sama po niego sięgnęłam.
Ilustracje ładne, w żywych kolorach. Przyciągają wzrok i zachęcają do poznania treści.
„Siostry Niezapominajki. Kozica i kometa. Tom 4” córce spodobał się tak samo, jak poprzednie tomy z serii. My polecamy.
Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA