jak zwykle zabawne, nieobliczalne i nieokrzesane Rat Queens wracają. Nowa energia, nowe przygody i nowy rysownik. Klasyczne heroic fantasy w swoim najzabawniejszym wydaniu – zapraszamy do lektury.
Data wydania: 2018-10-17
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Rat Queens, vol. 4: High Fantasies
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Maja Śmiałkowska
Przeczytane:2018-10-31, Ocena: 4, Przeczytałem,
KOLEJNY QUEST KRÓLOWYCH
"Rat Queens" to humorystyczne fantasy znajdujące się na styku opowieści przeznaczonych zarówno dla facetów, jak i kobiet. I podobnie rzecz ma się z wiekiem docelowym odbiorcy - niby ostrość, brutalność i erotyka klasyfikują całość jako rzecz dla dorosłych, to jednak i tak najbardziej chyba przypadnie ona do gustu młodzieży. Jakkolwiek by jednak nie szufladkować "Szczurzych królowych" według powyższych wytycznych, jedno pozostaje niezmienne - to lekka, sympatyczna mimo wulgarności i wciągająca seria rozrywkowa, która do wybitnych może i nie należy, ale na pewno warta jest poznania.
W życiu naszych bohaterek znów wiele się dzieje! Kac, zgliszcza, całe podwórko zawalone ciałami (pijanymi, nie koniecznie kompletnie ubranymi, ale jednak ciałami)… A to jeszcze zanim wyruszą na questa. Wyprawa jednak czeka na nie, a wraz z nią zadanie rozgryzienia serii tajemniczych mordów na podobnych wyprawach. Nic nie wskazuje, że to typowi zbójcy, bo sprawca zostawia zarówno rozszarpane trupy, jak i wszystkie możliwe łupy, które normalny złodziej by zabrał. Szczurze Królowe rzucają się więc na oślep w wir walki, ale co właściwie szykuje dla nich los?
Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2018/10/rat-queens-4-najwyzsze-fantazje-kurtis.html