Pustki to najprawdziwszy majstersztyk! Poznaj debiut, który z miejsca zachwycił krytyków i dołączył do grona najlepszych powieści grozy!
Ta książka jest nie tylko dobra, jest wspaniała. Niesamowita powieść. - Stephen King
Pustki to wariacja na temat powieści grozy, w której duszna, gęsta atmosfera i napięcie towarzyszą czytelnikowi od pierwszych stron. Informacja o obsunięciu się ziemi w Coldbarrow i szczątkach dziecka, które przy tej okazji znaleziono w starym domu u stóp klifu, ożywia wspomnienia o pewnej pielgrzymce, która miała miejsce przed laty.
Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: 2016-08-31
Długie, nieco poetyckie opisy przenoszą nas na łono angielskiej natury. Nie jest to jednak sielanka, lecz klimat owiany warstwą mroku, pośród którego religia odgrywa główną rolę. Przez całą książkę towarzyszy nam ponura atmosfera niepewności. Z przyjemnym dreszczykiem grozy towarzyszymy narratorowi w miejscach, które opisuje i które wspomina z mieszanymi uczuciami. Przez moją czytelniczą podróż z "Pustkami" czasem ogarniało mnie dziwne uczucie, niekiedy książka skłaniała do refleksji. Ma w sobie to "coś", czego nie można nazwać słowami...
Przeczytane:2016-12-13, Ocena: 6, Przeczytałam, 26 książek 2016,