Przepraszam za wszystko

Główny bohater, Mark Basset, jest wziętym dziennikarzem kulinarnym, znanym z ostrego stylu krytycznych wypowiedzi. Jego ostatni artykuł nie pozostawił suchej nitki na właścicielu opisywanej restauracji, który w akcie desperacji rzucił się w rozpalony piec chlebowy. Poruszony samobójczą śmiercią i targany wyrzutami sumienia, Basset postanawia naprawić wyrządzoną krzywdę i uzyskać przebaczenie wszystkich tych, których zranił w dotychczasowym życiu. Zrobi to tak świetnie, że po serii dalszych "profesjonalnych" przeprosin w jego wykonaniu, otrzyma propozycję zatrudnienia w ... ONZ, w Departamencie ds. Przebaczenia i Pojednania. Jay Rayner jest wielokrotnie nagradzanym dziennikarzem, obecnie zatrudnionym jako krytyk kulinarny w London Observer. Na podstawie książki niedługo zostanie nakręcony film z udziałem Brada Pitta i Jennifer Ariston. Polskiemu wydaniu towarzyszyć będzie głośna kampania promocyjna w prasie, radiu i Internecie.

Informacje dodatkowe o Przepraszam za wszystko:

Wydawnictwo: Capricorn
Data wydania: b.d
ISBN: 83-922452-2-9

Kup książkę Przepraszam za wszystko

Przepraszam za wszystko - opinie o książce

Avatar użytkownika - godmyt
godmyt
Przeczytane:2010-01-01, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam, rok 2010,
Całkiem ciekawa historia, choć fikcyjna! lekka,przyjemna i z humorem;uświadamia jedno- że zawsze są dwie strony medalu i to, że nigdy nie jesteśmy obiektywni w ocenie sytuacji. a poza tym podsuwa kilka przepisów kulinarnych- dla odważnych ;)
Avatar użytkownika - enka26
enka26