Autorka bestsellerów: "Jeździec miedziany", "Tatiana i Aleksander", "Ogród letni", stworzyła jedną z najsłynniejszych par powieściowych. Historia miłości Tatiany Mietanowej i amerykańskiego żołnierza Aleksandra Barringtona podbiła serca czytelników na całym świecie. Czas na ostatni - smakowity - rozdział tej opowieści! Oto prawdziwie epicka książka kucharska: opowiadając dzieciom dzieje swej miłości (i zdradzając nieznane sekrety), Tatiana wspomina posiłki jednoczące rodzinę w czasach wojny i pokoju, chwilach smutku i radości. Możemy posmakować tradycyjnej kuchni rosyjskiej i amerykańskiej. Obok przepisów na bliny i strogonowa znajdziemy tu rady, jak przyrządzić dobry stek czy curry z kurczaka. Zajrzyjmy do kuchni Tatiany... Jest już rok 1969. Ojca nie ma w domu, najstarszy syn przysyła listy z Wietnamu...
Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2008 (data przybliżona)
Kategoria: Poradniki
ISBN:
Liczba stron: 204
Część trzecia: losy Tatiany, Aleksandra i ich syna Anthony'ego, osiadłych w USA. Jest rok 1946. Tatiana i Aleksander chcą wreszcie żyć jak normalna rodzina...
Zrezygnowali ze wszystkiego, by być razem, lecz miłość była tylko początkiem... Gina, imigrantka z Włoch, niezależna, wrażliwa i silna, rozpaczliwie pragnie...
Przeczytane:2018-06-26, Ocena: 3, Przeczytałam, Książki XXI wieku, 52 książki 2018,
Książka lekka, łatwa i przyjemna. Zbiór przepisów przeplatany opowieściami z życia Tatiany i Aleksandra. Chętni mogą zmierzyć się z daniami, jakimi główna bohaterka raczyła swoich domowników.