Ponad jedną trzecią doby spędzasz w pracy lub myśląc o pracy. Prawdopodobnie nie oferuje Ci ona satysfakcji, na jaką liczyłeś. Czy odczuwasz potrzebę, aby to, co robisz, miało istotne znaczenie? Czy masz ochotę zrealizować coś, co faktycznie Cię wciągnie i rozwinie Twoje możliwości? Czy chcesz, aby wykonywana praca dawała Ci szczęście i poczucie istotnego wpływu na otoczenie? By nie była czymś, co wykonuje się odruchowo albo z przymusu? Jeśli na powyższe pytania odpowiedziałeś twierdząco, już wiesz, że jesteś stworzony do wielkich rzeczy!
W tej publikacji znajdziesz piętnaście ćwiczeń zwanych mapami koncepcyjnymi. Pomogą Ci one określić, co jest dla Ciebie naprawdę istotne, co popycha Cię do działania i dokonywania wyborów. Dowiesz się również, jak możesz sprawić, by Twoja praca dawała więcej inspiracji, przyjemności i motywacji nie tylko Tobie, ale także ludziom, dla których pracujesz.
Na stronach książki spotkasz również niezwykłych ludzi, którzy swoją odwagą, wyobraźnią i bezkompromisowością kształtują współczesny świat.
Oto i oni:
- Leo Babauta - autor popularnego bloga poświęconego produktywności,
- Dave Ulrich - legendarny guru HR,
- Chris Guillebeau - mistrz sztuki nonkonformizmu,
- Tim Hurson - geniusz innowacji,
- Michael Port - geniusz marketingu biznesowego,
- Penelope Trunk - przywódczyni grupy Gen Y,
- Seth Godin - autor prawdopodobnie najlepszych książek biznesowych na świecie.
Do poprawy Twojego życia zawodowego potrzeba: dziesięciu minut dziennie, ołówka i chęci zmiany. Życie jest bowiem zbyt krótkie, żeby je marnować nawet na dość dobrą pracę.
Wydawnictwo: Onepress
Data wydania: 2011-03-11
Kategoria: Poradniki
Dbanie o relacje zawodowe to kluczowy element sukcesu w dzisiejszym świecie biznesu. Poprzez skuteczną komunikację, empatię, zaangażowanie i budowanie...
Chcę przeczytać,