Potworna kolekcja

Jedna z czołowych postaci współczesnego horroru łączy siły z niepodważalnym klasykiem – niniejszy album to popis operowania czernią i bielą Berniego Wrightsona.
Oto efekt współpracy dwóch legendarnych twórców opowieści grozy: Steve’a Nilesa i Berniego Wrightsona. Potworna kolekcja zawiera trzy opowieści: Stwierdziła: zgon, Ghul i Dr Makabra. Wszystkie stanowią elementy mrocznego, niebezpiecznego uniwersum, utkanego przez Nilesa z cieni kładących się na świecie, który pozornie znamy. Podziwiaj prace mistrza Wrightsona w efektownej czerni i bieli.

Informacje dodatkowe o Potworna kolekcja:

Data wydania: 2020-10-30
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: The Monstrous Collection
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Marek Starosta

Kup książkę Potworna kolekcja

Potworna kolekcja - opinie o książce

Prawdziwa gratka dla fanów horroru pulpowego! Oczy mi się świecą, dusza się raduje na widok tych obrazków, a ręce chcą jak najszybciej przewracać kolejne kartki.

Porządne wydanie w dużym formacie, solidny papier. Mamy tu trzy prześwietne historyjki: "Stwierdziła: zgon", "Ghul", "Dr Makabra" i dodatkowo "Galerię prac Berniego Wrightsona". To wszystko jest takie retro i noir! Dostajemy mroczny klimat dodatkowo okraszony czarnym humorem.

Rysunki są czarno-białym mistrzostwem, i zdecydowanie jest na czym zawiesić oko. Oglądanie tego to sama przyjemność! Znalazłam tu ogrom motywów, które uwielbiam! Już pierwsza historyjka sprawiła, że przepadłam! Żywy i zarazem martwy detektyw z bebechami na wierzchu. Czujecie? Och! Panoptikum osobliwych postaci karykaturalnych, powykręcanych upstrzonych strupami, duchy, demony i wiele innych. Jest absurdalnie i groteskowo.

To wszystko jest takie rozkosznie potttworne!
Jestem zachwycona i chcę więcej!