Poradnik dla ludzi zainteresowanych nowoczesnymi metodami uczenia się, którzy mają otwarty umysł, są zainteresowani sposobami efektywnego wykorzystania naturalnych właściwości pracy mózgu, podejmują wyzwania, jakie stawia przed nimi świat, i cenią sobie swój czas. Autor podaje metody jak radzić sobie z nauką, z szybkim zapamiętywaniem rzeczy, jak usprawnić swoje myślenie, jak spowodować, aby było bardziej twórcze, oryginalne i przydatne w rozwiązywaniu codziennych problemów. Dziś nauka nie może kończyć się w okresie dojrzewania lub w chwili osiągnięcia dorosłości. Dzięki temu poradnikowi czytelnik przekona się jak wielkie niewykorzystane do tej pory możliwości są ukryte w jego umyśle, nabierze większej pewności siebie, uwierzy, że nauka na każdym poziomie może być przyjemna i bardzo skuteczna.
Informacje dodatkowe o Popraw swoją pamięć:
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: b.d
Kategoria: Psychologia
9788374950640
Przeczytane:2020-01-19, Ocena: 5, Przeczytałem,
"Popraw swoją pamięć" Andrzeja Bubrowieckiego jest książką, którą jakiś czas temu dostałem na urodziny i już raz ją przeczytałem, ale nie spróbowałem wprowadzić do mojego życia codziennego metod nauki tam opisanych. Teraz przeczytałem ją po raz drugi i może teraz spróbuje, choć mnemotechniki nie są bardzo trudne, ale wymagają codziennego treningo i systematyczności.