Podglądacz

Tom 2 cyklu Salacious Players Club

Drugi tom gorącej serii „Salacious Players Club”!

Pewnego dnia Garrett Porter, jeden z czterech właścicieli Salacious Players Club, siedząc znudzony i pijany, aktywuje aplikację umożliwiającą podglądanie dziewczyn przez kamerkę.

Niemal wylewa na siebie piwo, kiedy widzi, że jego przybrana siostra pozwala się obserwować. Mężczyzna wie, że nie powinien jej oglądać, ale nie potrafi oprzeć się pokusie. Dziewczyna nie ma pojęcia, że to właśnie on jest po drugiej stronie kamery.

Mia Harris od dawna podkochuje się w przybranym bracie. Jednak Garrett nie zwraca na nią uwagi. Dobrze, że w jej życiu jest pewien tajemniczy mężczyzna, który stale na nią patrzy.

Informacje dodatkowe o Podglądacz:

Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Anna Zaborowska-Cinciała

Kup książkę Podglądacz

Podglądacz - opinie o książce

Mama Garretta i tata Mii wzięli przed laty ślub, w skutek czego zostali przybranymi rodzeństwem z dużą różnicą wieku. A teraz, Garrett przypadkiem dowiaduje się czegoś szokującego o swojej młodszej siostrze...
   Garrett Porter jako jeden z właścicieli Salacious Players Club ma za zadanie zapewnić klientom odpowiedni rodzaj rozrywki. Ma być świeżo i wyjątkowo a przy okazji piekielnie erotyczne. Niestety tym razem znudzony włącza aplikację, dzięki której może podglądać przez kamerkę dziewczyny. Doznaje szoku, kiedy z widzi właśnie Mię. A jeszcze większe niedowierzanie go dopada kiedy to orientuje się, że nie może oderwać od niej wzroku. Ten zakazany owoc jest niezwykle apetyczny.
   Mia Harris od dawna podkochuje się w swoim starszym bracie. Niestety z jego strony doświadcza tylko uszczypliwości i złośliwości. Na szczęście dzięki pracy camgirl poznaje kogoś, kto stale na nią patrzy i słucha ze zrozumieniem.
   Kim jest ten tajemniczy mężczyzna? Co zrobi Garrett, gdy już poznał prawdę o Mii? A co zrobi główna zainteresowana?

Serie o tematyce dbsm, bądź wyuzdanych zbliżeń lubię, ale nie sięgam po takie zbyt często. Muszą mieć w sobie to coś, co mimo wszystko skusi a nie odepchnie. Seria Sary Cate właśnie posiada w sobie taką magię.
    Na początku książka autorka zaznaczyła, że znajdziemy w książce elementy, które mogą nie być łatwe dla niektórych czytelników. Ja się z tym w pełni zgadzam i uważam, że takie wpisy powinny mieć miejsce w każdej książce, która porusza podobne zagadnienia aby móc odpowiednio choć w części przygotować czytelnika na to, co go czeka.
   Historia głównego bohatera okazała się być złożona. Im bardziej zagłębiała na się e nią, tym bardziej moje oczy robiły się coraz większe. Szok, to mało powiedziane. Bardzo dobra kreacja. Wyważona i utrzymana w ryzach. Miałam naprawę obawy o to, w jakim kierunku wszystko zmierzy.
   Mia. No powiem szczerze, że jej praca a jej charakter, osobowość były totalnym kontastem. Dzięki temu połączeniu byłam coraz bardziej zaintrygowana tym, do czego posunie się młoda kobieta. Zacierałam łapki w oczekiwaniu na rozwój wydarzeń.
   Wspomniany powyżej temat dbsm oraz lubieżności zbliżeń w tej powieści jest skierowany konkretnie pod określonych odbiorców. Znajdziemy tutaj bowiem takie opisy, które zdecydowanie pobudzają wyobraźnię dostarczając pełnej gamy pożądanych emocji ale nie każdemu mogą przypaść do gustu. Dla mnie były idealne. Wręcz perfekcyjnie. Z całym ogniem i chemią, która łapała coraz silniej w swoje szpony. Bardzo niegrzeczne i bardzo grzeszne.
   Kropką nad "i" były zwroty akcji. Sekrety i tajemnice dodatkowo podbudowały fabułę. Morze niepewności a także elementy zaskoczenia dopełniały całość.
    Jeśli czytaliście pierwszy tom i wam się podobał, to koniecznie powinniście przeczytać kontynuację. Zobaczcie jak bardzo nieprzywidywalny bywa los i jak ciężko jest się oprzeć pokusie.

Polecam

Współpraca reklamowa: Wydawnictwo NieZwykłe

#recenzja

Idąc za ciosem, zaraz po przeczytaniu pierwszego tomu serii Salacious Players Club od razu sięgnęłam po drugi, ponieważ byłam bardzo ciekawa historii kolejnego z przyjaciół, największego wesołka z całej ekipy -- Garretta. I muszę przyznać, że "Podglądacz" zachwycił mnie zdecydowanie bardziej niż "Pochwała".

Jak doskonale wiemy z pierwszej części, Garrett Porter to mężczyzna, którego fantazją jest podglądanie innych. To właśnie z jego inicjatywy w klubie, który prowadzi wraz z przyjaciółmi, powstał pokój dla voyeurystów, z którego sam często korzysta. Pewnego dnia, będąc pod wpływem alkoholu, mężczyzna postanowił ściągnąć aplikację, która umożliwia podglądanie dziewczyn, które dają erotyczne show za pośrednictwem internetowej kamerki. Podczas przeglądania kolejnych pokoi, omal nie oblewa się piwem, kiedy okazuje się, że jedną z camgirls jest jego przybrana siostra Mia. Garrett z całych sił próbuje oprzeć się pokusie oglądania jej, jednak ostatecznie decyduje się na zaproszenie kobiety do prywatnego pokoju online, gdzie Mia daje mu prywatny pokaz. Nie chcąc, by dziewczyna dowiedziała się, kim jest jej nowy klient, Garrett postanawia przedstawić się, jako Drake.

Mia Harris jest córką mężczyzny, który jest mężem matki Garretta. Dziewczyna jest o trzynaście lat młodsza od swojego przybranego brata, w którym podkochuje się od czasu, gdy w ogóle zaczęła interesować ją płeć przeciwna. Mia ubolewa jednak nad tym, że Garrett zupełnie nie zwraca na nią uwagi. Wszystko zmienia się w momencie, gdy dziewczyna poznaje w aplikacji tajemniczego Drake'a, a Garrett postanawia spędzić tydzień z rodziną w domku nad jeziorem. Czy między przybranym rodzeństwem dojdzie do czegoś więcej? Tego dowiecie się, sięgając po najnowszą książkę Sary Cate.

Muszę przyznać, że pomysł na fabułę tej części zdecydowanie bardziej przypadł mi do gustu, a historia Mii i Garretta wciągnęła mnie już od pierwszego rozdziału. Już podczas czytania pierwszego tomu byłam pod wrażeniem kreacji bohaterów i złożoności tworzonych przez autorkę wątków, ale muszę rónież przyznać, że zupełnie nie spodziewałam się, że największy wesołek wśród założycieli Salacious Players Club codziennie przywdziewa na twarz maskę, za którą skrywa najbardziej mroczne tajemnice swojej egzystencji.

"Podglądacz" jest pełen skrajnych emocji, dlatego podczas czytania tej publikacji czytelnik doświadcza chwil radosnych i pełnych ekscytacji, by za chwile przeżywać te smutne i chwytające za serce. Muszę przyznać, że ten emocjonalny rollercoaster idealnie sprawdza się w tej historii, sprawiając, że nie można się od niej oderwać.

Tak jak w przypadku "Pochwały", "Podglądacz" również nie jest książką dla wszystkich. Dlatego podobnie jak w przypadku poprzedniego tomu, każdy musi sam zdecydować, czy będzie chciał sięgnąć po tę publikację. Dlatego, jeżeli lubicie pikantne książki i nie przeszkadza Wam ani duża różnica wieku między bohaterami, ani tematyka BDSM to gorąco polecam, zapoznać się z książką Sary Cate, ponieważ jestem pewna, że zdecydowanie przypadnie Wam do gustu.

Pochwała
Sara Cate0
Okładka ksiązki - Pochwała

Charlotte Underwood ma za sobą nieudany związek, który sprawił, że wpadła w całą masę kompleksów. Teraz potrzebuje kogoś, kto przekona ją, że jest wystarczająco...

Łaska
Sara Cate0
Okładka ksiązki - Łaska

Maggie jest jedyną kobietą w zarządzie klubu Salacious Players. Uważa, że w przeciwieństwie do swoich kolegów, że nie ma specjalnych upodobań seksualnych...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;