Piekło anioła

W Półświeciu, czterdziestotysięcznej miejscowości zlokalizowanej na wschodzie Polski, grasuje seryjny morderca zwany Bestią. Jego ofiarami są młode i piękne kobiety. W tym mieście żyją także Emma i Robert Lewińscy – małżeństwo, które spodziewa się dziecka. Niestety, ich córka Lara rodzi się martwa, a po jej śmierci Emma zaczyna doświadczać niepokojących wizji, w których nieznajoma dziewczyna prosi ją o pomoc. Jedynym sposobem na znalezienie spokoju i odcięcie się od bolesnych wspomnień jest zmiana otoczenia. Lewińscy postanawiają kupić dom, który ma stać się dla nich upragnionym azylem i lekarstwem na ból po utracie małej Lary. Czy kupno domu okaże się dobrą decyzją, która zmieni ich życie na lepsze? Czy Emmę przestaną dręczyć koszmary i upora się z bólem po śmierci dziecka? A może niespodziewanie jej los splecie się z losem Bestii…?

Informacje dodatkowe o Piekło anioła:

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2024-06-28
Kategoria: Horror

Kup książkę Piekło anioła

Piekło anioła - opinie o książce

„Piekło Anioła” Kamila Subzda to debiutancka powieść autorki, dlatego skusiłam się na ten tytuł z ogromną przyjemnością. Debiuty bowiem pozwalają odkryć mi nowych, często świetnych autorów, którzy później na długo ze mną zostają. Już na wstępie mogę zdradzić, że jeśli tylko autorka pokusi się o napisanie kolejnej książki, to ja z pewnością po nią sięgnę!
Wschód Polski, gdzie młode kobiety giną z ręki Bestii, nie może zaznać spokoju, a w tym samym czasie toczy się życie młodego małżeństwa-Emmy i Roberta, które niezwykle cieszyło się na przyjście na świat wyczekiwanej córeczki Lary. Niestety jednak los ich nie oszczędził i dziewczynka urodziła się martwa. Parze bardzo trudno jest sobie poradzić z tą niewyobrażalną stratą, kobieta bez wspomagania się lekami nie jest w stanie normalnie funkcjonować. Nie pomaga również otoczenie w mieszkaniu, które przypomina na każdym kroku o dziecku, które powinno być z nimi. Dlatego małżeństwo decyduje się na zakup domu, aby móc spróbować zacząć żyć na nowo, jednak nie wszystko idzie w dobrym kierunku. Emma w snach nawiedzana jest przez postać kobiety, która prosi ją o pomoc.
Co łączy mordercę pozbawiającego życie młode kobiety oraz Emmę i Roberta… Sięgnijcie po książkę, aby poznać odpowiedź na to pytanie, a z pewnością się nie zawiedziecie. Książka wciąga i intryguje już od pierwszej strony, dużo się w niej dzieje, a zaskoczenie goni zaskoczenie! Przyznaję, że autorka ma mocne wejście do świata literatury, z pewnością trudno powiedzieć, że jest to literacki debiut, bo został napisany na najwyższym poziomie! Wzbudza wiele emocji, porusza trudne tematy i z pewnością nie da się obok niego przejść obojętnie!
Mnie zdecydowanie ten tytuł przypadł do gustu i bardzo serdecznie go polecam! Za możliwość przeczytania i zrecenzowania książki serdecznie dziękuję wydawnictwu!

Avatar użytkownika - codzienna
codzienna
Przeczytane:2024-07-29, Ocena: 5, Przeczytałem, 52 ksiązki 2024, Posiadam, ulubione,

Świetna książka,tylko jako horror bym ją nie zaliczyła,bardziej obstawiałabym jako thriller z elementami grozy.

Jest to historia małżeństwa Emmy i Roberta,którzy po utracie nienarodzonej córeczki kupują dom z dala od zgiełku i zdala od Bestii,która porywa i morduje młode kobiety.

Małżeństwo kupując dom ,nie wie jednak,że ten skrywa sporo tajemnic i sekretów,które sprawią,że Emma doświadcza niecodziennych wizji- a mianowicie widzi kobietę w niebiekiej sukience,która prosi o ratunek.

Robert nie do końca wierzy żonie, ale ta jest pewna tego,że musi pomóc zjawie ze snów.

Książka rewelacyjnie napisana.Tu nie ma nic niepotrzebnego.Wszystko jest utkanie w logiczną całość.Emocje kłaniają się na każdej stronie a gdy pomyślimy,że to juz koniec..to będziemy w błędzie, bo to dopiero punkt kulminacyjny.Będzie totalne zaskoczenie.

Historia jest naprawdę bardzo ciekawa,bo wciąga od samego poczatku.Co prawda liczyłam na więcej grozy ale i tak jestem miło zaskoczona.Czekam na kolejna książkę.