Ponad 60 przepisów na pasty, smarowidła i kremy idealne na każdą okazję!

Trudno o coś lepszego niż pajda świe­żego chleba posmarowana czymś smakowitym. Ziołowym masełkiem, pastą jajeczną albo pikantnym dynio­wym chutneyem. Bez względu na to, czy lubicie klasyczne, czy też nieco bar­dziej wymyślne smaki, dobra pasta do chleba to coś, co pozwoli wam w mgnie­niu oka przygotować pyszną przekąskę idealną zarówno na szybkie śniadanie, jak i wykwintną kolację z przyjaciółmi.

Książka jednej z ulubionych niemieckich autorek kulinarnych to niewy­czerpane źródło pysznych inspiracji i zachęta do eksperymentowania z nowymi połączeniami i smakami.

Czegóż tu nie ma! Słodko-pikantna pasta z curry, ziemniaczano-serowa ze szczypiorkiem, wiosenny dip z rzodkiewką, dymką i świeżymi ziołami, krem z prażonych pestek dyni! Pasty warzywne, serowe, rybne, wege­tariańskie i wegańskie; słodkie i słone.

Ich receptury zostały opracowane tak, aby zapewnić harmonijne połą­czenie smaków, które najlepiej komponują się z rozmaitymi rodzajami pieczywa, pasują jednak znakomicie także jako dodatek do naleśników, makaronów czy sałatek.

Informacje dodatkowe o Pasty, dipy, smarowidła, czyli najlepsze towarzystwo dla chleba i nie tylko. 60 przepisów na każda okazję:

Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2024-09-11
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788383199528

Tagi: Gotowanie kulinaria itd.

Kup książkę Pasty, dipy, smarowidła, czyli najlepsze towarzystwo dla chleba i nie tylko. 60 przepisów na każda okazję

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;