Olle. Pies, który umiał mówić

Ciepła i pełna mądrości, wzruszająca opowieść o relacji człowieka z psem. Współczesna klasyka, która zachwyci czytelników w każdym wieku.

,,Olle od początku był osobliwym psem. Nie podobał mu się ton, jakim większość ludzi zwraca się do psów. Kiedy mówiło się <<leżeć>> albo <>, nie słuchał. Ale gdy usłyszał: <<Połóż się wygodnie, piesku, bo się zmęczysz>>, natychmiast się kładł".

Olle to pies inny niż wszystkie. Nie siada na zawołanie, nie wykonuje głupich sztuczek i patrzy ludziom prosto w oczy. Nie przyniesie wam gazety - za to może odradzić zakup bezsensownego ubezpieczenia.

Bo - przede wszystkim - Olle mówi! I ten, kto umie słuchać, może się od niego wiele nauczyć. Także tego, co najważniejsze - jak dobrze żyć.

Guus Kuijer to wielokrotnie nagradzany autor głośnej ,,Książki wszystkich rzeczy", laureat prestiżowej Astrid Lindgren Memorial Award. Thé Tjong-Khing, znany w Polsce choćby z ilustracji do serii ,,Felek i Tola", jest jednym z najwybitniejszych ilustratorów holenderskich. Razem stworzyli lekką książkę o ważnych sprawach, do której można wracać przez całe życie.

,,Olle" to trzeci tom serii ,,Filigrany", w której ukazują się książki łączące literacki wdzięk, wysmakowaną oprawę graficzną oraz lekką treść skłaniającą do refleksji.

Informacje dodatkowe o Olle. Pies, który umiał mówić:

Wydawnictwo: Dwie siostry
Data wydania: 2024-10-23

Tagi: Proza literacka Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Problemy osobiste i społeczne dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 10 lat

Kup książkę Olle. Pies, który umiał mówić

Książka wszystkich rzeczy
Guus Kuijer0
Okładka ksiązki - Książka wszystkich rzeczy

Najgłośniejsza powieść laureata najważniejszej światowej nagrody w dziedzinie literatury dziecięcej Astrid Lindgren Memorial Award 2012. Kim właściwie...