Miłość w świecie rocka!
Sadie zatrudnia się jako pomoc domowa w willi rockmana Jaxa na prywatnej wyspie. Nie jest jej w życiu łatwo. Pewnego dnia uświadamia sobie, jak niezwykła będzie jej codzienność u boku gwiazdy. Postanawia zawalczyć o siebie. Jax jednak wie, że miłość w świecie rocka nie ma szans na przetrwanie.
Co zrobić, gdy on nie może bez niej oddychać
Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2016-02-12
Tytuł oryginału: Breathe
Tłumaczenie: Agnieszka Skowron
Ilustracje:-
Bardzo lekka lektura. Typowa Abbi Glines. Nie jest to moje pierwsze spotkanie z tą autorką. Kiedyś czytałam jej cykl Rosemary Beach, a teraz potrzebowałam czegoś lekkiego więc powróciłam do jej książek.
Klimaty rocka, trochę erotyki, wiele miłości, nuta problemów.
Miło spędzony czas :)
Sadie poznaje Jaxa przypadkowo. Czy z tego coś wyniknie? Czy gwiazdor poświęci chwilę zwykłej dziewczynie?
Według mnie "Oddychaj mną" to wrażliwa historia, w której poznajemy świat oczami nastolatki. W książce tej autorka pokazała jak wiele niektórzy muszą znieść. W tej opowieści pięknie ukazany jest problem relacji między matką a córką, a przede wszystkim to czego w niej nie ma.
Książka ta płynnie przeprowadza nas z jednej emocji w drugą. Takim przykładem jest przejście że smutku do szczęścia A nawet zauroczenia.
Moim zdaniem jest to historia idealna dla osób, które uwielbiają się poczuć jak główna bohaterka, a przede wszystkim poczuć to, co ona przeżywa. Książka rewelacyjna i jak dla mnie pełna pasji, której w niektórych powieściach brakuje. Dlatego też zdecydowanie polecam ją wszystkim, a przede wszystkim tym, którzy uwielbiają pochłonąć książkę w jeden dzień.
Moja ocena: 10/10
Rush to szczęściarz. Ma trzypiętrowy dom na plaży, luksusowy samochód i kolejkę dziewczyn błagających o chwilę zabawy. Wszystko się zmienia, gdy...
Świat dziewiętnastoletniej Blaire legł w gruzach. Jej siostra bliźniaczka zginęła w wypadku samochodowym, a matka przez trzy lata toczyła przegraną walkę...
Jestem tutaj, bo ktoś, kto jest powodem, dla którego codziennie rano wstaję z łóżka, potrze‐ buje mnie tak bardzo, jak ja tego kogoś.