Nowe cuda to kontynuacja bestsellerowej książki Cuda, która ukazała się w nakładzie ponad 100 000. Książka jest zbiorem świadectw ludzi z całego świata, którzy otrzymali łaski za wstawiennictwem Jana Pawła II. O swoich przeżyciach opowiadają wybitni artyści, m.in. Plácido Domingo, Ennio Morricone oraz ludzie pracujący u boku Ojca Świętego. Wyjątkową częścią publikacji jest płyta CD z wierszami Karola Wojtyły w muzycznym wykonaniu Seweryna Krajewskiego. Całość uzupełnia wywiad z artystą oraz osobiste wyznanie jego żony Elżbiety.
Wydawnictwo: Wydawnictwo Św. Stanisława BM
Data wydania: 2009-03-06
Kategoria: Duchowość, religia
Przeczytane:2017-12-31, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, wyzwanie 12 książek do końca 2017roku,
Zbiór świadectw cudów, dokonanych za przyczyną Św. Jana Pawła II. Prośby, obietnice modlitw, podziękowania. Wrócone zdrowie, uratowane małżeństwo, wyjście z nałogu. Nieznani i znani o papieżu.
(...) Kiedy był obok mnie, pamięcią wracałem do mojego rodzonego ojca (...). abp Piero Marini, dawny Mistrz Papieskich Celebracji Liturgicznych.
(...) Proszę Cię daj zdrowie i spokój, i posłuszeństwo, i wiarę w Boga moim dzieciom (...). Marysia.