Dieta odgrywa ważną rolę w rozwoju raka. Komórki rakowe potrzebują cukru do wzrostu i rozprzestrzeniania się w organizmie. Jednocześnie rozwijają mechanizmy obronne, które chronią je przed atakami układu odpornościowego organizmu, a także przed chemioterapią i radioterapią. Znacząca redukcja węglowodanów przed leczeniem pomaga zmienić metabolizm komórek rakowych w taki sposób, by zwiększyła się ich wrażliwość na chemioterapię i radioterapię a w następstwie wzrost szans na wyleczenie. Zdrowe kwasy tłuszczowe i wysokiej jakości białko zapewniają energię, którą zdrowe komórki mogą dobrze wykorzystać. Jednocześnie naturalne substancje roślinne z pożywienia wspierają organizm w walce z rakiem. Ponad 60 przepisów pokazuje, jak jeść zróżnicowaną dietę i pozbawiać komórki rakowe ich ulubionej bazy odżywczej. Kolorowe oznaczenia pomogą ci już na pierwszy rzut oka odróżnić zdrowe produkty spożywcze od tych niebezpiecznych.
Wydawnictwo: Esteri
Data wydania: 2020-08-03
Kategoria: Medycyna i zdrowie
ISBN:
Liczba stron: 144