Naomi Osaka. W poszukiwaniu własnego głosu

Entuzjaści tenisa poznali Naomi Osakę podczas niezapomnianego finału US Open 2018, kiedy w dramatycznym stylu pokonała Serenę Williams. Ogromny talent wyniósł ją na szczyt, jednak to jej wyjątkowa siła połączona z delikatnością podbiły serca milionów fanów. Osaka urzekła świat, bo nie tylko wygrała jeszcze trzy Wielkie Szlemy, lecz także została ambasadorką istotnych kwestii społecznych. Biografia najwyżej opłacanej sportsmenki w historii to porywająca opowieść pokazująca korzenie haitańsko-japońsko-amerykańskiej rodziny Osaków, ale też dalsze losy Naomi i jej powrót do gry po urlopie macierzyńskim. Autor bada, jak Osaka zmieniła sytuację na korcie i poza nim, oraz niezwykle interesująco przedstawia wpływ tenisistki na sport, media, sektor biznesowy, sprawiedliwość społeczną i kwestie zdrowia psychicznego.

Informacje dodatkowe o Naomi Osaka. W poszukiwaniu własnego głosu:

Tagi: Biografie sportowców

Kup książkę Naomi Osaka. W poszukiwaniu własnego głosu

Naomi Osaka. W poszukiwaniu własnego głosu - opinie o książce

Cześć Kochani?

Lubicie czytać biografie? Czytaliście już jakieś? Może któraś z przeczytanych wywarła na Was duże wrażenie? Chętnie poznam Wasze odpowiedzi.

Dzisiaj chcę Wam przedstawić biografię ,,Naomi Osaka. W poszukiwaniu własnego głosu" Bena Rothenberga, która ukazała się nakładem Wydawnictwa Bukowy Las.

Jest to idealna pozycja dla fanów zarówno tego sportu, jak i też Naomi. Przedstawia ona jej wpływ na sport, media, sektor biznesowy, sprawiedliwość społeczną i kwestie zdrowia psychicznego.

To fascynująca pozycja, która budzi sympatię do jej osoby. Mamy możliwości poznać kulisy meczów, jak też przebieg rozgrywek i jej wypowiedzi po nich, jej przygotowania do nich, jej wzloty i upadki, walkę z emocjami, z depresją, jej osobowość i siłę, którą pokochała publiczność.

Wydawałoby się, że tak sławna i bardzo dobra w tym, co robi, gwiazda tenisa powinna być szczęśliwa. Jednak depresja zbiera żniwo. Bardzo często Naomi nie widziała sensu bycia w miejscu, w którym się znalazła. Często płakała, była smutna, nie wiedziała co dalej, dlaczego czuje się tak dziwnie. Młoda tenisistka publicznie zmagała się z depresją, która zabierała jej radość z życia. Nie zawsze tak było. Nie raz optymistycznie podchodziła do życia i do kariery.

Ta biografia jest bardzo dokładna, wzruszająca i ciekawa. Zaczynamy rozumieć jej postępowanie i podziwiamy jej osobę. Bardzo przyjemnie czytało się tę pozycję. Myślę, że wiele dobrego niesie za sobą.

W połowie książki mamy również zdjęcia Naomi, które ukazują ją w różnych latach, na różnych etapach życia i rozwoju.

Polecam?

Baśka. Łobuzerka