Najlepszy przytulas

Od niedźwiedzich tulimisiów po narwalowe bujańce.

Od małpiszonofigli po szopowe kuksańce.

Do wyboru figle, objęcia i ściski...

... a najlepiej tuli ktoś drogi i bliski!

W tej pełnej głuptaskowatych harców opowiastce o mocy przytulania znajdziecie mnóstwo przytulastych zabaw językowych. Czy zastanawialiście się kiedyś, kto NAJLEPIEJ przytula? Ktoś, kto jest miękki i cieplutki? A może ktoś, kto umie wyściskać, ale tak niezbyt mocno? Od niedźwiedzich uścisków poprzez harcokoalicje, aż po objęcia pingwina - jest mnóstwo uścisków do wyboru. Ale ten idealny uścisk może być bardzo blisko, na wyciągnięcie ręki. Najlepszy przytulas połączy cię z kimś, kto cię bardzo kocha!

Informacje dodatkowe o Najlepszy przytulas:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2024-06-12
Tytuł oryginału: The Very Best Hug

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Najlepszy przytulas

Najlepszy przytulas - opinie o książce

Avatar użytkownika - zabciaczyta
zabciaczyta
Przeczytane:2024-06-27, Ocena: 5, Chcę przeczytać,

Przytulaski to proste gesty, w których drzemie ogromna moc!
Tulasy pomagają wyciszyć emocje, są doskonałym lekarstwem na małe i duże dziecięce smuteczki, czy też na słyszane późnym wieczorem "nie mogę zasnąć".
Maluchy uwielbiają włochate ciałka, zimne plastikowe noski, szklane oczka i  mięciutkie łapki swoich pluszowych przyjaciół. Trzymając je w dłoniach, ściskając do snu, czują spokój.
Czy jednak tego najbardziej w świecie im potrzeba? Futrotulmisia? Turlimocowanki? Lewkotarmoszonka?
Zajrzyjcie do wnętrza rozczulającej treścią książki pt. "Najlepszy przytulas" Smriti Halls od Wydawnictwo Kropka i razem z jej kilkuletnim bohaterem wyruszcie na poszukiwania, jedynego, niepowtarzalnego, idealnego przytulasa, który pełen jest czułości.
Ta zabawna opowiastka naszpikowana została najprawdziwszymi językołamaczami. Tak, tak trzeba się natrudzić, by nie strzelić gafy podczas wspólnego, głośnego czytania.
Książeczka z pewnością podniesie Wam poziom endorfin, nie tylko przez użycie w treści zaskakujących słownych połączeń, ale i za sprawą prześmiesznych ilustracji nakreślonych przez Alison Brown.
Całość wywołuje w czytelniku całe mnóstwo pozytywnych emocji i to jest w tej książce najwspanialsze. Rozczuli Was tym ciepłem i spokojem, który w sobie ma.
Polecam Wam całym sercem, bo jestem nią wprost zachwycona!
Wspaniałe wydanie: fantastyczne ilustracje, prosty, a zarazem zabawny tekst i najcudowniejsze przesłanie. Nie można chcieć niczego więcej.

Jestem przy tobie
Smriti Halls0
Okładka ksiązki - Jestem przy tobie

Gdy coś sobie nucisz lub idziesz gdzieś sobie, cokolwiek porabiasz - ja jestem przy tobie! Cudownie jest mieć prawdziwych przyjaciół, którzy są przy...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;