Luksus według Jezusa. Sztuka prawdziwie rozrzutnego życia

Pod pojęciem „luksus według Jezusa” kryją się postawa i styl życia, odporne na kryzysy w globalnej gospodarce. Jesteśmy znużeni definiowaniem nas jedynie w kategoriach konieczności ekonomicznych. Minimum socjalne, ubezpieczenie na życie, ubezpieczenie zdrowotne, emerytura, koszty utrzymania, progi podatkowe, zasiłki dla bezrobotnych – coraz więcej ludzi ma wrażenie, że ten narzucany przez państwo i świat gospodarki wizerunek człowieka zasadniczo rozmija się z ich rzeczywistymi potrzebami i pragnieniami. Potrzebujemy przecież i pragniemy nie kilku złotych czy euro więcej w postaci zarobków czy świadczeń społecznych, lecz naprawdę bogatego i luksusowego życia. Adresat: dorośli, młodzi, pracujący, podróżujący, wszyscy odczuwający ciągły brak i niedosyt, w pogoni za kolejnymi dobrami materialnymi

Informacje dodatkowe o Luksus według Jezusa. Sztuka prawdziwie rozrzutnego życia :

Wydawnictwo: Święty Wojciech

Luksus według Jezusa. Sztuka prawdziwie rozrzutnego życia - opinie o książce

Avatar użytkownika - redaktor
redaktor
Przeczytane:2009-12-29, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam,
świetny poradnik dla chrześcijan, jak naprawdę i bogato żyć, nie przejmując się ekonomią
Surfowanie po Biblii. Spełnione i świadome życie
Werner Tiki Küstenmacher0
Okładka ksiązki - Surfowanie po Biblii. Spełnione i świadome życie

Każdy z nas tkwi w którejś z biblijnych opowieści. Każdy z nas znajdzie swój typologiczny odpowiednik, w jednej z biblijnych scen. Być może...