Lena ze Słonecznego Wzgórza.
Tom 22. Niespodziewane zagrożenie.
Lena chciała właśnie wejść z powrotem do domu, kiedy ktoś zastąpił jej drogę. Mężczyzna z torbą podróżną w kratkę. Bezceremonialnie wepchnął ją do środka. Niewiele brakowało, a przewróciłaby się gdyby nie komoda, na której się wsparła. Mężczyzna zamknął drzwi i, ciężko oddychając, zasłonił je całym ciałem.
- Kim pan jest? - zapytała Lena. - Czego pan tu chce?
- Zamknij się! - odpowiedział. - Jesteś tu sama?
Lena zastanawiała się gorączkowo, co robić. Było jasne, że po tym człowieku nie można się spodziewać niczego dobrego. Wyglądał, jakby go ktoś gonił - na czole krople potu , lodowate spojrzenie.
Czy ktoś go szuka? Przed kim ucieka? To z jego powodu policja krąży nad posiadłością?
Lena ma niespełna trzydzieści lat i właśnie odziedziczyła po ojcu malowniczo położoną wiejską posiadłość. Mimo wahania decyduje się na porzucenie dotychczasowego życia i ucieczkę z dużego miasta. To, co zastaje po przyjeździe na Słoneczne Wzgórze, okazuje się dużo piękniejsze niż we wspomnieniach. Sielski krajobraz z bujną, pełną barwnego przepychu roślinnością, oplatając turkusowe oczka jezior, przywołuje wspomnienia o miłości, którą przeżyła tu jako młoda dziewczyna. Musi jednak szybko stawić czuła codzienności i zdecydować o przyszłości tego pięknego miejsca. Czeka ją wiele trudnych wyzwań, ale osłodzi je niespodziewane, gorące uczucie.
Informacje dodatkowe o Lena ze Słonecznego Wzgórza. Saga tom 22. Niespodziewane zagrożenie :
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Data wydania: 2012-12-06