Wydawnictwo: Jaguar
Data wydania: 2017-04-11
Kategoria: Dla młodzieży
Tytuł oryginału: The Serpent King
Tłumaczenie: Zuzanna Byczek
Opowieść o trojgu nastolatków z małego miasteczka w Tennessee, którzy borykają się z typowymi dla nastolatków problemami, z zaściankowością i małomiasteczkowością rówieśników i sąsiadów oraz problemami (zarówno typowymi jak i nietypowymi) rodzinnymi. Miejscami smutna, miejscami straszna, w ogólnym ostatecznym wydźwięku jednak dająca nadzieję, że życie może być lepsze. Nie żałuję czasu poświęconego na lekturę.
„Gdzie jesteście, chłopaki? Odpiszcie”. Tak brzmiał ostatni SMS wysłany przez Carvera do trzech najlepszych przyjaciół. Naciskając „wyślij”...
Przeczytane:2017-08-20, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, 102 książki w 2017 roku, Obyczajowe, Ulubione :),
Wspaniała, klimatyczna i dogłębnie smutna książka o dorastaniu i szukaniu własnego miejsca na ziemi. Choć jest to debiut autora, to nic na to nie wskazuje, bo charakteryzuje się pięknym stylem, a postaci są wykreowane tak dobrze, jakby były żywe. Jedna z moich ulubionych książek w tym roku, gorąco polecam!
Po więcej recenzji zapraszam na mojego bloga http://gwiezdnekroniki.blogspot.com/ :)