Jak sam tytuł wskazuje, jest to poradnik głównie dla Pań o tym jak odróżnić "Tego Jedynego" od "Tego Chwilowego". Jest on jednak tak dobry i uniwersalny, że może on posłużyć także "płci brzydkiej". Ale, ale. Co o małżeństwie może wiedzieć jakiś katolicki ksiądz? Czy on nie żyje w celibacie?! Ano może i to całkiem sporo.
O. Pat Connor od wielu lat prowadzi kursy przedmałżeńskie, na których, oprócz o Bogu, mówi zwłaszcza o sprawach całkiem przyziemnych jak ustalanie wspólnego budżetu, wspólnym mieszkaniu czy wspólnej wizji przyszłości. Jeżeli Twój wybranek wymiguje się od płacenia za kolację, nie dokłada się do rachunków czy wydaje więcej niż zarabia, zostaw go! Jeżeli nie ma żadnych przyjaciół, wysyła kartki na urodziny do byłych dziewczyn, wyśmiewa Cię publicznie i nie okazuje Ci czułości - uciekaj gdzie pieprz rośnie! Te i inne porady znajdziemy w książce podporządkowane kolejnym wersom "Hymnu do miłości" autorstwa św. Pawła. Książka mądra i wciągająca. Warto przemyśleć nie tylko pod kątem swojego wybranka, ale także swojej rodziny, przyjaciół, a także siebie. Bo czy my przypadkiem nie nadajemy się tylko na "tę chwilową"?
Informacje dodatkowe o Kogo nie poślubiać. Sprawdzone w życiu rady wyższej instancji:
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2012 (data przybliżona)
Kategoria: Poradniki
978-83-7506-702-6