Kodowanki na cztery pory roku. Część 2

,,Kodowanki na cztery pory roku. Część 2" to zestaw zadań przydatnych podczas zajęć wyrównawczych z matematyki i rewalidacji indywidualnej. Ćwiczenia sprawdzą się też jako wprowadzenie do zajęć korekcyjno-kompensacyjnych.

Uczeń ma za zadanie pokolorować pola i narysować kształty na układzie współrzędnych zgodnie z dołączonym kodem.

Kodowanki kształtują:

- koncentrację

- pamięć wzrokową

- logiczne myślenie

- motorykę małą.

Dodatkowo praca z układem współrzędnych i linijką przygotowuje dzieci do nabywania umiejętności matematycznych i informatycznych. Tematyka czterech pór roku doskonale wplata się w całoroczny program zajęć i stanowi punkt wyjścia do rozmowy oraz poszerzania wiedzy o otaczającym świecie.

POLECAMY również I część - ,,Kodowanki na cztery pory roku".

Informacje dodatkowe o Kodowanki na cztery pory roku. Część 2:

Wydawnictwo: Harmonia
Data wydania: 2022-04-20
Kategoria: Edukacyjne

Kup książkę Kodowanki na cztery pory roku. Część 2

Agnieszka Kozak0
Okładka ksiązki - Proces grupowy. Poradnik dla trenerów, nauczycieli i wykładowców. Wydanie II rozszerzone

W grupie skuteczniej! Grupa nie jest prostą sumą charakterów, zdolności i predyspozycji tworzących ją jednostek. Zespół pracujących ze...

Znaczenie pieniądza
Agnieszka Kozak0
Okładka ksiązki - Znaczenie pieniądza

Pie­nią­dze są te­ma­tem, o któ­ry się ocie­ra­my każ­de­go dnia. Jest to te­mat fa­scy­nu­ją­cy a za­ra­zem trud­ny, gdyż py­ta­nie o sto­su­nek do...

Kyle
T.M. Piro