Poruszająca i zarazem zabawna opowieść o roli przypadku i przeznaczeniu!
,,Żadna z moich książkowych list nie byłaby kompletna bez powieści Marian Keyes.
Marian jest jedną z najbardziej ludzkich i zabawnych współczesnych pisarek". Jojo Moyes
Pewnego dnia mieszkanka Dublina Stella Sweendey, mężatka i matka, stojąc w korku, wyświadcza komuś uprzejmość. Niestety, jej dobry uczynek powoduje potężną kraksę, która zmienia życie Stelli.
Spotyka bowiem mężczyznę, który natychmiast prosi ją o numer telefonu (co prawda ze względu na ubezpieczenie). No i dobrze. I tak nie wzbudza on w niej wielkiej sympatii (jej samochód nie miał szansy w starciu z jego range roverem).
To spotkanie diametralnie zmieni życie Stelli, da początek wydarzeniom, które ze zwyczajnej kobiety zmienią ją w wielką gwiazdę, a do tego rozerwą na kawałki jej życie rodzinne.
Czy przyczyną tego wszystkiego jest nierozważna uprzejmość? Znajomość z panem Range Roverem to przeznaczenie czy karma? Powinna się cieszyć czy przeklinać tę chwilę?
Wydawnictwo: Sonia Draga
Data wydania: 2016-10-19
Od niej nie da się oderwać. Świetna. Jedna z lepszych pozycji, które przeczytałam. Zapamiętam ją.
Oto Rachel Walsh - dwudziestosiedmioletnia, bezrobotna imprezowiczka ze skłonnością do nadużywania alkoholu i narkotyków. Jej słabość do używek i dość...
Gemma, utalentowana organizatorka przyjęć, nigdy by nie przypuszczała, że najlepsza przyjaciółka opęta mężczyznę jej życia, a od matki, po wielu latach...
Przeczytane:2022-01-28, Ocena: 5, Przeczytałam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2022 roku - 70, Obyczajowe,
Na początku cieżko się połapać. Dwie linie czasowe, potem dochodzi trzecia. Ciągłe przeskakiwanie z tematu na temat trochę rozprasza. Ale w końcu wszystko łączy się w zgrabną całość. Bardzo ciekawa fabuła. Po jakimś czasie wciągamy się w historię i niewaiadomo kiedy zbliżamy się do końca. 500 stron zwartego tekstu wcale się nie dłuży. Miła odmiana po nowszych książkach, które są pisane jakby na siłę (aby tylko zapełnić czymś strony). Tutaj mamy przejmującą historię choroby i mnóstwo wątków pobocznych, które całkiem fajnie współgrają. Z ciekawością czytałam realia wydawnicze książki na rynku Amerykańskim - tego nie dowiecie się z gazet. Podejrzewam, ze autorka dorzuciła tutaj własne doświadczenia.