Klub prezydentów

Oficjalnie Klub Prezydentów nie istnieje. Byli prezydenci USA nie mają wpływu na podejmowane przez rząd decyzje, a urzędująca głowa państwa samodzielnie kieruje swoim gabinetem. To wersja dla mediów i obywateli… Tak naprawdę klub byłych prezydentów funkcjonuje, a jego członkowie – dawne głowy państwa nadal często rozdają karty w kluczowych dla Ameryki i świata sprawach.

Okazuje się, że ci, którzy odeszli z urzędu, wcale nie rezygnują z władzy tak łatwo wraz z zaprzysiężeniem swojego następcy…

Z nazwiskami takimi jak Eisenhower, Nixon, Reagan, Clinton i Obama wiąże się wiele tajemniczych historii, których pewnie zainteresowani nie chcieliby ujawnić. Wszyscy członkowie „klubu” szanowali się i nienawidzili, potrafili współpracować, wpierać się wzajemnie w imię dobra kraju, ale też czasem nie wahali się zaszkodzić koledze w ramach politycznej gry, która nieprzerwanie toczy się do dzisiaj.

W książce Nancy Gibbs i Michaela Duffy’ego, cenionych dziennikarzy, historie politycznych rozgrywek, tajnych układów zawieranych za kulisami Białego Domu, a także sekrety z prywatnego życia prezydentów układają się w fascynującą, napisaną z rozmachem opowieść o istocie władzy.

Informacje dodatkowe o Klub prezydentów:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2014-10-23
Kategoria: Literatura faktu, reportaż
ISBN: 978-83-240-2543-5

Kup książkę Klub prezydentów

Klub prezydentów - opinie o książce