Kim jestem?

Czy dobro i zło jest obiektywne, czy ocena zależy tylko od miejsca, w którym się znajdujemy?

Paweł Bajor, oficer centralnego biura śledczego niespodziewanie otrzymuje zadanie rozpracowania zorganizowanej grupy przestępczej działającej na terenie Wrocławia. Gangsterzy zorganizowali zamach na wcześniejszą grupę dochodzeniową i to właśnie Paweł ma się dowiedzieć, kto za tym stoi.

Nowe miasto nie jest mu obce. Bajor doskonale wie, gdzie bawią się seksowne dziewczyny, pije się najlepszy alkohol i wydaje duże pieniądze. Niestety przeszłość zaczyna deptać mu po piętach. Przestaje odróżniać dobro od zła, a przyjaciół od wrogów.

Czy uda mu się dokonać właściwych wyborów?

Mateusz Gostyński, autor Zepsutego miasta nie odpuszcza i opowiada kolejną historię pełną seksu, luksusu i dynamicznej akcji.

Informacje dodatkowe o Kim jestem?:

Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2022-10-26

Kup książkę Kim jestem?

Kim jestem? - opinie o książce

Avatar użytkownika - FascynacjaKsiazk
FascynacjaKsiazk
Przeczytane:2022-11-06, Ocena: 6, Przeczytałam,

🔥Kolejna twórczość autora powoduje wielkie emocje i niezliczobą ilość zdarzeń na które nie łatwo się przygotować.Wraz z bohaterem wkraczamy w świat mafijny w którym rządza pieniądze,pozycja i czyhające zło w każdej postaci.

Paweł świetnie manewruje pomiędzy tym wszystkim.Jego osoba jest świetnie wykreowana,ponieważ musi się zmierzyć ze swoim życiem obecnym i przeszłością,która powraca w najmniej oczekiwanym momencie.Śmierć bliskiej osoby okazuje się po poznaniu niektórych faktów zgoła inna niż myślał obwiniając się o jej wypadek.Okazuje się,że nie wiadomo komu można zaufać …

W tym świecie wszystko dzieje się szybko.Niecenzuralny jezyk,brutalność i bezwzględność to nic nowego.Bo liczy się ten kto jest na szczycie..

Nie brakuje gorących momentów,które pobudzają wyobraźnię.Jest ostro i bezpośrednio.I za to lubie książki autora.Wyobraźnia wręcz szaleje,bo zagadka goni zagadkę a rzeczywistość bywa złudna.

Przygotujcie się na jazdę bez trzymanki.Akcja ani na moment nie zwalnia.Zakończenie jest zaskakujace i nieprzewidywalnie,dzięki temu książka na długo zostanie w pamięci.

Lektura jest gwarancją wspaniale spędzonego czasu ze świetnymi bohaterami i fabułą,którą pokochacie.
Ze swojej strony polecam gorąco

„Ponad wszystko kochałem emocje związane z pracą w policji, dokładnie tak samo jak te, które pojawiały się kiedy zadawałem się z gangsterką. Przez długi czas od tego uciekałem, ale tak na prawdę, te moje dwie strony wcale tak bardzo się od siebie nie różniły”

W przeszłości gangster, który pozorowaną śmiercią, zmienił tożsamość i został agentem CBŚ, teraz opuszcza skorumpowaną Warszawę i znów wnika w struktury mafijne, by pomóc rozgryźć wrocławskiej policji bardzo zagmatwaną sprawę.

Pomimo wcześniejszych obaw, okazuje się, że bezproblemowo wchodzi w ten świat, tylko obawa, że ktoś z jego dawnego życia mógłby go rozpoznać, lekko przeraża. A gdy właśnie się tak staje, okazuje się, że dramatyczne wspomnienia z jego poprzedniego życia mieszają się z teraźniejszością, a dodatkowo mogą być też powiązane z jego obecnym zadaniem.

Niebezpieczeństwo, dosłownie na każdym kroku, któremu przyjdzie mu stawić czoła.

Kobieta, która swoim pojawieniem rozdrapie rany z przeszłości.

Nikomu w tym niebezpiecznym świecie nie można ufać, jednak chęć wyjaśnienia tej, niewytłumaczalnie połączonej, z tą z przeszłości sprawie, zaprowadzi go do brudnego świata mrocznych ludzi i przerażających miejsc, gdzie rządzą niewyobrażalne pieniądze, najczystsze narkotyki, najlepszy alkohol i te najgorsze z możliwych procedery.

Przyjdzie mu zmierzyć się ze sobą, a także ze starymi i tym nowymi uczuciami.

Ale jak skończy się ta niebezpieczna gra, musicie przekonać się sami.

Wow, autor znów z grubej rury zabiera nas w przestępczy świat, ukazując mocnych, wyrazistych i nieszablonowych bohaterów.

Mocny język, ostry seks i półświatek, który rządzi się własnymi, brutalnymi zasadami, to wszystko znajdziecie w książce „Kim jestem”.  Ta książka to niemalże sensacyjny kryminał, tak obrazowo, rzeczowo, a przede wszystkim niebezpiecznie opisany, że czytając, nie raz i nie dwa mamy gęsia skórkę.
Nie należy, też zapomnieć o tych najbardziej pikantnych i gorących momentach, świetnie opisanych, a także tych najbardzej emocjonalnych i zagadkowych.

To co serwuje nam autor w tej książce, prawie do samego końca pozostaje znakiem zapytania, a zakończeniem, które, dla wielu czytelników może być szokujące, sprawia jeszcze większą wyjątkowość tej książki.

Właśnie przez takie silne emocje, nie da się szybko zapomnieć tej pozycji.

Gorąco polecam!

AUTOR: Mateusz Gostyński

WYDAWNICTWO: LoveBook

PASCAL
Gangsterskapisownia

"Czułem, że stąpam po ciężkiej linii, za której nie ma już powrotu. Działałem nieoficjalnie, wróciłem do starego życia i znajomych. Najgorsze w tym wszystkim było to, że zaczynałem się w tym odnajdować."

"Kim jestem" to książka, która jest niczym wyjęta z filmu sensacyjnego. Czytając, ją jakbym oglądała świetny film akcji.
Znalazłam się w świecie mafii, skorumpowanej policji, gdzie niebezpieczeństwo, akcja, żądza i  namiętność wylewała się z kartek.
Dobro i zło mieszało się i zależało wyłącznie od danej sytuacji, w której znaleźli się bohaterowie.
Fabuła książki świetnie poprowadzona z dynamiczną akcją.

"Kim Jestem" to książka, która  niesamowicie wciąga i trzyma w napięciu do ostatniej strony.
Historia pełna emocji, akcji, niebezpieczeństwa, wyborów, które nie wiadomo jak się potoczą.
Powiem szczerze, że do samego końca nie byłam, pewna jak zakończy się historia. Komu będzie można zaufać, a kto jednak okaże się zły do szpiku kości.
Zakończenie totalnie mnie rozwaliło, wgniotło w fotel, tego się nie spodziewałam.

Autor pokazuje w tej książce świat,  w którym dobro i zło miesza się ze sobą, ludzi,  którzy są po stronie dobra, a i tak chłoną go niczym gąbka. Zło, które pochłania i wciąga w swoje sidła. Tutaj nie wszystko wydaję się takie, jak wygląda.

Napisana jest z perspektywy głównego bohatera Pawła Bojara. Dzięki temu  poznajemy jego dokładnie przeszłość, sekrety, tajemnice. Z czym się zmaga, jakie w nim żądzą emocje.

Bohaterowie wykreowani w ciekawy sposób, są barwni, charakterni, interesujący i najważniejsze nie wiadomo kto jest kim tak naprawdę.

Książkę przeczytałam w ekspresowym tempie i z ogromną przyjemnością.

"Wciąż żyjesz przeszłością, ależ jednocześnie chwytacz się teraźniejszość i może się okazać, że zabraknie dla ciebie przyszłości. "

Paweł Bojar jest oficerem centralnego biura śledczego w Warszawie. Ostatnie zadanie nie kończy, się tak jak powinno, a on zostaje przeniesiony do Wrocławia, pod przykrywką ma odnaleźć winnych wybuchu, w którym zginęli ludzie.
Osiem lat temu zmieniło się wszystko w jego życiu.
Ponownie ma szansę zacząć z czystą kartą, ale czy wykorzysta szansę od losu.
Niestety wraca na stare śmieci i do miejsca, gdzie był całkiem kimś inny.
Przez wzgląd na dawne czasy, boi się, że zostanie zdemaskowany. Kiedyś to on był  po nie tej stronie, w której teraz jest.
W stolicy był najlepszy, najbardziej skrupulatny, nie dał się wciągnąć w sidła korupcji i zawsze działał według zasad, a gangsterzy na sam dźwięk jego nazwiska zwiewali, gdzie pieprz rośnie.
Teraz podczas wykonywania zadania, zaczyna się gubić i ponownie chłonąć zło niczym gąbka. Zaczyna się motać między dobrem a złem. Coraz bardziej zaczyna gubić się we wszystkim i zbliżać się do świata, z którym się  ponownie znalazł.

Czy los Pawła był przesadzony od samego początku?
Którą stronę barykady wybierze Bojar?
Czy wykorzysta daną szansę?
Czy dawne życie pozostało zakopane kilkanaście metrów po ziemią?
Czy odpokutuje za zło, które wyrządził?
Czy dowie się, kto za tym wszystkim stoi?
Czy Anastazja stanie się jego szansą na odkupienie?
Czy Grom okaże się przyjacielem, czy wręcz przeciwnie?
Kto pociąga za sznurki w tej sprawie?

Polecam.

Avatar użytkownika - gania
gania
Przeczytane:2024-09-07, Ocena: 4, Przeczytałem, Mam, 104 książki 2024, 52 książki 2024,
Zepsute Miasto
Mateusz Gostyński0
Okładka ksiązki - Zepsute Miasto

Czy wiesz, jak mężczyźni rozmawiają o seksie? Jakie są ich erotyczne fantazje? Nareszcie możesz przeczytać erotyk napisany przez faceta i poznać męski...

Bossowie kartelu. Niesłusznie skazany
Mateusz Gostyński0
Okładka ksiązki - Bossowie kartelu. Niesłusznie skazany

Martínez zostawił po sobie wiele niewiadomych. Pewne były jedynie współrzędne - punkt na mapie Meksyku, w którym czekają kolejne niebezpieczeństwa. Jorge...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;