Kij w dupie 2

Kij w Dupie to komiks internetowy o barze, przyjaźni, narkotykach i byciu bucem wobec innych ludzi.

Drugi tom komiksu doświadcza naszych bohaterów łykiem niezwykłego, magicznego trunku i pozwala im odkryć najróżniejsze czyny, jakich dopuścili się w nieświadomości. Wersja papierowa i ebook będą wzbogacone o dodatki - pinupy z nowymi bohaterami, mapkę, dodatkowe paski komiksu, pytania do bohaterów itd.

Komiks opowiada o Badylu, okołotrzydziestolatku, który w wyniku zabawnej serii przypadków, obejmującej stratę miłości swojego życia i picie bimbru zamówionego przez internet, zostaje właścicielem podupadłego baru o bardzo dziwnej klienteli.

Komiks jest mieszanką komedii, absurdu i amatorskiego teatru improwizowanego.

Informacje dodatkowe o Kij w dupie 2:

Data wydania: 2015-10-10
Kategoria: Komiksy

Kup książkę Kij w dupie 2

Kij w dupie 2 - opinie o książce

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2015-10-16, Ocena: 4, Przeczytałem, Mam,
Z BADYLEM W DUPIE Badyl znów ma kłopoty; a raczej ma je ciągle, czyli ciąg dalszy polskiego web-komiksu w wydaniu papierowym. Akcja drugiego tomu zaczyna się w chwili skończenia części pierwszej. Rycerze Zakonu Czystej Ludzkości demolują bar ,,Kij w dupie" (czy jak kto woli ,,U Badyla"), a policja nie zamierza kiwnąć palcem. Janek wpada na pomysł w swoim stylu - zamierza zgłębić nieznane zakamarki lokalu, w skrócie: zawędrować do Piekła, gdzie prowadzi jeden z korytarzy. Badyl w towarzystwie Pauli i Lamii, z braku alkoholu, decyduje się napić specyfiku z flaszki, przez którą w tomie poprzednim kupił bar. Efekt? Odzyskana po kilku dniach świadomość wita go w tym samym towarzystwie i miejscu, ale kto wyremontował lokal i co działo się przez czas, którego nie pamiętają? Okoński dociska tym razem pedał gazu i zabiera nas w dziką podróż rodem z ,,Kac Vegas" przez najbardziej tajemniczą polską knajpkę, w towarzystwie bohaterów tak ze świata tamtego, jak i tego, choć wcale nie mniej od realności oderwanych. Jednym słowem Badyl znów jest w dupie (i w ,,Dupie"), a my wraz z nim. Co trzeba oddać autorowi to niezwykłą upartość w kreowaniu swojego komiksu. To, że na własnej stronie trzy razy w tygodniu publikuje kolejny pasek przygód bohaterów (swoją drogą, kto po przeczytaniu ,,Kija ... 2" będzie miał chęć na więcej, niech zajrzy na stronę http://konradokonski.com/) i że trzyma przy tym poziom, to coś wartego docenienia. Szczególnie, że to naprawdę fajna propozycja, ciekawie, mangowo narysowana, z niezłą, szybką, dynamiczną i pełną ostrej rozrywki fabułą, która potrafi poprawić humor. Świetne jest też papierowe wydanie - papier kredowy, dodatki w postaci mapy i bonusowych mini-epizodów czy wywiadów z bohaterami, za fajną cenę. Jednym słowem ciekawa i warta polecenia propozycja dla tych, którzy cenią ciekawy, rozrywkowy polski komiks z undergroundowym posmakiem. A ja dziękuję wydawnictwu Gindie za udostępnienie mi egzemplarza do recenzji. Recenzja opublikowana także na moim blogu http://ksiazkarnia.blog.pl/2015/10/16/kij-w-dupie-2-konrad-koko-okonski/
Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;