Kicia Kocia w pociągu

Tom 14 cyklu Kicia Kocia

Kicia Kocia i jej tata wybierają się w podróż pociągiem. Kicia Kocia zwiedza dworzec i rozgląda się po peronie. Razem z tatą wsiadają do wagonu i znajdują swoje miejsce w przedziale. W pociągu poznają miłych towarzyszy podróży i uśmiechniętego konduktora.

Informacje dodatkowe o Kicia Kocia w pociągu:

Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2013-10-01
Kategoria: Dla młodzieży

Kup książkę Kicia Kocia w pociągu

Kicia Kocia w pociągu - opinie o książce

Tym razem Kicia Kocia wybiera się z tatą w podróż pociągiem. Kolejna fajna część, ucząca najmłodszych jak wygląda jazda pociągiem. Zawarto w niej wszystkie najistotniejsze informacje, w przystępny dzieciom sposób.

Super książeczki dla najmłodszych i nie tylko, bardzo edukacyjne i mimo, że nie mam 8 lat jak moja córa, której książeczki się bardzo podobają, uwielbiam je czytać razem z nią:)to jest super pomysł na spędzenie czasu razem:) polecam!

(moja opnia z LC http://lubimyczytac.pl/ksiazka/308098/kicia-kocia-w-pociagu/opinia/60981890#opinia60981890)

Tym razem Kicia Kocia jedzie pociągiem. Najpierw razem z tatą zwiedza dworzec. Potem wsiada do pojazdu i spotyka miłego konduktora oraz uprzejmego towarzysza w przedziale. Ogląda wspaniały pociąg i krajobraz za oknem. Widzi nawet latający balon. Podróż mija w przyjemnej atmosferze. Ilustracje w książeczce pokazują, że pociąg jest świetnym środkiem lokomocji.

Avatar użytkownika - alkatraz
alkatraz
Przeczytane:2018-12-02, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2018,

Książeczka dla najmłodszych, która uczy o komunikacji pociągowej. Główna bohaterka poznaje tajemnice pociągu i dostaje wskazówki jak się należy zachowywać podczas jazdy, aby nie przeszkadzać innym. Książkę charakteryzuje zabawny tekst i ładne ilustracje.

Kicia Kocia i Nunuś. Na spacerze
Anita Głowińska0
Okładka ksiązki - Kicia Kocia i Nunuś. Na spacerze

Kicia Kocia zabiera braciszka na przechadzkę. Jaki ciekawy jest świat! Nunuś jest bardzo spostrzegawczy, widzi auta, bawiące się dzieci, psa i huśtawkę...

Kicia Kocia. Witaminowe przyjęcie
Anita Głowińska0
Okładka ksiązki - Kicia Kocia. Witaminowe przyjęcie

Kolejny tom w serii przygód rezolutnej kotki. Kicię Kocię odwiedził jej kolega Pacek. Dzieci objadły się słodyczami. To nie był dobry pomysł, bo...