Kevin Aiston rozprawia się ze stereotypem, że Wielka Brytania nie ma żadnej kuchni. Przekonuje, że słynie nie tylko z fish and chips. Niedoceniane przez wielu Polaków English Breakfast według przepisu autora również jest przepyszne. W książce znajdziemy też przepisy na mało znane potrawy: niespotykany na polskich stołach sos miętowy - w Wielkiej Brytanii używany do jagnięciny, naleśniki z sokiem z cytryny i z cukrem, albo bardzo oryginalny przepis na marsa lub snickersa. Nie zabrakło też sprawdzonego przepisu na pieczony pieróg z nadzieniem warzywno-mięsnym, który jest absolutnym faworytem wśród Brytyjczyków. A jeśli ktoś nie lubi gotować, będzie się z tą książką dobrze bawić. Słynący z dobrego humoru Kevin zabierze go na wycieczkę po angielskich pubach, nauczy wznosić toasty i opowie o swoich najciekawszych przygodach.
Wydawnictwo: Rozpisani.pl
Data wydania: 2015-09-22
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 192
Język oryginału: polski
Tłumaczenie: brak
Chcę przeczytać,