Kapitan Ameryka. Tom 4. Człowiek, który kupił Amerykę

Kapitan Ameryka nie żyje. Bucky Barnes, jego partner z czasów II wojny światowej, przysiągł pomścić tę śmierć, ale wpadł w ręce psychiatry i arcyłotra Doktora Faustusa, zdolnego kontrolować ludzkie umysły. Czy Bucky zdoła oprzeć się jego manipulacji? Czy wróci do roli Zimowego Żołnierza, bezwzględnego sowieckiego zabójcy, czy jednak znajdzie w sobie dość siły, by przejąć dziedzictwo Kapitana Ameryki i powstrzymać swoich wrogów przed zdobyciem władzy w Stanach Zjednoczonych?

Oto czwarty tom mrocznego thrillera szpiegowskiego ze scenariuszem Eda Brubakera - laureata Nagrody Eisnera i twórcy serii ,,Daredevil: Nieustraszony!", ,,Gotham Central" czy ,,Nieśmiertelny Iron Fist". Autorami rysunków są: Steve Epting (,,Avengers", ,,Velvet"), Butch Guice, Mike Perkins (,,Avengers") i Roberto de la Torre (,,Daredevil").

Informacje dodatkowe o Kapitan Ameryka. Tom 4. Człowiek, który kupił Amerykę:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2020-12-31, Ocena: 4, Przeczytałem,

KONSEKWENCJE ŚMIERCI

Co prawda śmierć Kapitana Ameryki nastąpiła mniej więcej w połowie poprzedniego tomu, wydarzenie to jako takie trwa nadal. Po przedstawieniu tam pierwszych konsekwencji, w końcu dostajemy ich dalszy ciąg i przekonujemy się, jak wszystko powoli zaczyna się układać. A to w kolejnym świetnym komiksie, jaki wyszedł spod ręki Eda Brubakera.

Wojna domowa dobiegła końca. Kapitan Ameryka został zamordowany na schodach sądu. Koniec? Dopiero początek. Bucky chce pomścić jego śmierć, ale na jego drodze staje Doktor Faustus, który potrafi kontrolować umysły. Teraz na dawnego Zimowego Żołnierza czeka nie lada wyzwanie: albo ulegnie wrogowi i wróci do swej morderczej roli, albo zdoła przezwyciężyć problemy i przejąć dziedzictwo Kapitana Ameryki. Którąkolwiek drogą pójdzie, jego problemy dopiero zaczną się na dobre..

Mały przyrodnik poznaje i koloruje. Kwiaty
Okładka ksiązki - Mały przyrodnik poznaje i koloruje. Kwiaty

Jak wygląda chaber na łące, a jak piwonia w ogrodzie? Książeczka przyrodnicza z kolorowanką adresowana jest dla dzieci, które chcą poznać najważniejsze...

Amazing Spider-Man Globalna sieć: Starzy znajomi, tom 4
Okładka ksiązki - Amazing Spider-Man  Globalna sieć: Starzy znajomi, tom 4

Czwarty tom przygód Spider-Mana z serii wydawniczej Marvel NOW! 2.0. W Parker Industries dochodzi do wybuchu. Do czego jest zdolny Peter Parker, zarówno...