Podręcznik dla klasy II obejmuje zagadnienia literackie i kulturowe dotyczące okresu od romantyzmu do końca XIX wieku z uwzględnieniem tekstów oraz zjawisk kultury współczesnej. Część językowa podręcznika skupia się wokół problemów poprawnego pisania różnych form wypowiedzi pisemnych, m.in. rozprawki, eseju, recenzji, CV, listu motywacyjnego, artykułu, podania. W części do pracy w szkole znajdują się różne teksty literackie, publicystyczne, pytania pomagające w odbiorze tych tekstów, przydatne terminy, informacje biograficzne, czyli treści dostosowane do potrzeb lekcji. W podręczniku zostały wyodrębnione wiadomości przeznaczone dla uczniów realizujących zakres rozszerzony.

Informacje dodatkowe o Język polski. Słowa i teksty. Literatura i nauka o języku. Podręcznik do pracy w szkole. Klasa 2. Zakres podstawowy i zakres roz:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Szkolne PWN
Data wydania: b.d
Kategoria: Edukacyjne
ISBN: 8371959168

Kup książkę Język polski. Słowa i teksty. Literatura i nauka o języku. Podręcznik do pracy w szkole. Klasa 2. Zakres podstawowy i zakres roz

Język polski. Słowa i teksty. Literatura i nauka o języku. Podręcznik do pracy w szkole. Klasa 2. Zakres podstawowy i zakres roz - opinie o książce

Klejnocki Jarosław, Łazińska Barbara, Zdunkiewicz-Jedynak Dorota0
Okładka ksiązki - Język polski 1 Podręcznik Literatura i nauka o języku do pracy w szkole + Podręcznik do pracy w domu + CD "Propozycje filmowe" (

Pakiet składa się z dwóch tytułów: "Język Polski 1 Podręcznik do pracy w szkole" oraz "Język polski 1 Podręcznik do pracy w domu"....

Klejnocki Jarosław, Łazińska Barbara, Zdunkiewicz-Jedynak Dorota0
Okładka ksiązki - Język polski. Słowa i teksty. Literatura i nauka o języku. Podręcznik do pracy w domu. Klasa 2. Zakres podstawowy i zakres rozsz

Podręcznik do pracy w domu, podobnie jak podręcznik do pracy w szkole, jest podzielony na 9 części, które odpowiadają okresom literackim od romantyzmu...