Jem, piję, żyję. Co jeść aby nie chorować?

Jedzenie nas nie tylko wzmacnia. Jedzenie może nam także zaszkodzić. Mówimy o zatruwaniu naszego ciała systematycznie, codziennie, z precyzją cichego mordercy podającego do porannej herbaty dawkę arszeniku.

Właściwa dieta, przestrzeganie prostych wskazań, umiejętne dbanie o organizm - to droga do zdrowia. Wiedzą o tym dobrze autorki tej książki. Obie - jedna jedząca mięso i druga -wegetarianka - mają za sobą chorobę nowotworową. Pomimo tego, że są bardziej świadome niż większość Polaków i wiedzą wiele na temat zdrowych potraw, same gubiły się w przeróżnych, często sprzecznych, informacjach i sugestiach dotyczących tego, co jeść, aby być zdrowym. Uporządkowały więc ogromną dostępną wiedzę na ten temat, podparły ją najnowszymi badaniami, a to wszystko opisały w prosty, przyjazny sposób.

Prowadzą dialog, kłócą się, wyjaśniają trudne pojęcia (np. wskaźnik glikemiczny) i podają swoje sprawdzone przepisy. A to wszystko pod opieką dietetyka - Radosława Bernata.

Tamara i Gośka, dwie kobiety z doświadczeniem onkologicznym napisały świetny poradnik żywieniowy dla tych, którzy zmagają się z paskudną chorobą, a także dla wszystkich, którzy chcą jej uniknąć.

Polecam! Katarzyna Bosacka

TO NIE JEST KSIĄŻKA, KTÓRA POWIE, JAK WYLECZYĆ SIĘ Z RAKA.

TO JEST KSIĄŻKĄ, KTÓRA MOŻE NAS PRZED NIM UCHRONIĆ.

Informacje dodatkowe o Jem, piję, żyję. Co jeść aby nie chorować?:

Wydawnictwo: Poligraf
Data wydania: 2020-01-15
Kategoria: Kuchnia

Tagi: bóg Zdrowa kuchnia i żywność nisko przetworzona

Kup książkę Jem, piję, żyję. Co jeść aby nie chorować?

Jem, piję, żyję. Co jeść aby nie chorować? - opinie o książce

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;