Jak pokonać osteoporozę i mieć mocne kości przez całe życie

OSTEOPOROZA? NIE DAJ SIĘ!

Kruche kości, problemy z koncentracją, osłabienie zębów, krwiaki na skórze - takie objawy często świadczą o problemach z niedoborem ważnych substancji odżywczych, a być może nawet o początkach bolesnej choroby, jaką jest osteoporoza. W jaki sposób temu przeciwdziałać?

Ana Maria Lajusticia Bergasa, doświadczona chemiczka i dietetyczka, autorka książki Zdumiewające właściwości magnezu, opisuje pierwsze symptomy osteoporozy oraz radzi, jak jej przeciwdziałać. Książka zawiera porady dietetyczne, zalecenia dotyczące spożywania prostych produktów z dokładnie rozpisaną zawartością ważnych składników, takich jak witamina D, wapń, fosfor i kolagen, a także podpowiedzi odnośnie do zmiany trybu życia. Stosowanie się do nich pozwoli nam uchronić się przed osteoporozą lub skutecznie z nią walczyć.

To bezcenny poradnik nie tylko dla osób starszych, ale także młodych, u których coraz częściej odnotowywane są pierwsze symptomy choroby.

Zadbaj o swoje kości i pokonaj osteoporozę!

Informacje dodatkowe o Jak pokonać osteoporozę i mieć mocne kości przez całe życie:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2017-10-12
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Tytuł oryginału: Osteoporose besiegen. Starke Knochen ein Leben lang

Kup książkę Jak pokonać osteoporozę i mieć mocne kości przez całe życie

Jak pokonać osteoporozę i mieć mocne kości przez całe życie - opinie o książce

Pokonaj artrozę. Jak walczyć z choroba zwyrodnieniową stawów
Ana Maria Lajusticia Bergasa0
Okładka ksiązki - Pokonaj artrozę. Jak walczyć z choroba zwyrodnieniową stawów

Artroza? To nie musi boleć! Artroza, czyli chroniczne zapalenie stawów, powoduje nieznośny ból, stwarza problemy w poruszaniu się i codziennym...