Jak ominąć pułapki myślenia i uwolnić się od schematów

Zmień swoje myślenie oraz podejście do życia, pożegnaj ograniczenia i realizuj swoje cele! Ta książka pokaże ci krok po kroku, jak to zrobić.

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się, co chcesz zmienić w swoim życiu, powiedziałeś „tak” osobie, której chciałeś powiedzieć „nie”, lub nawet wmówiłeś sobie, że nie jesteś gotowy na realizację ważnego dla ciebie projektu, ta książka jest dla ciebie!

Nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak bardzo ograniczają nas schematy myślowe i uwarunkowania. Są to zespoły odruchów i nawyków, świadomych lub nieuświadomionych, które uniemożliwiają nam spojrzenie na daną sytuację z innej perspektywy. Poprzez uważną obserwację świata, zadawanie odpowiednich pytań i słuchanie odpowiedzi możesz uwolnić się od ograniczeń, zyskać wizję tego, czego naprawdę chcesz, i przełożyć to na działanie.

Dzięki tej książce nauczysz się myśleć nieszablonowo, innowacyjnie, zyskasz skuteczność działania, skupisz się na swoich głębokich pragnieniach i odważysz się zrobić to, czego naprawdę chcesz!

Romain Coique to przedsiębiorca działający w obszarze nowych technologii i rozwoju osobistego. Prowadzi szkolenia, podczas których dzieli się swoimi doświadczeniami i przepisem na sukces.

Informacje dodatkowe o Jak ominąć pułapki myślenia i uwolnić się od schematów:

Wydawnictwo: RM
Data wydania: 2024-10-30
Kategoria: Poradniki
ISBN: 9788381519113

Kup książkę Jak ominąć pułapki myślenia i uwolnić się od schematów

Jak ominąć pułapki myślenia i uwolnić się od schematów - opinie o książce

Książka to poradnik na nowe czasy i dla ludzi, ktòrzy w tych czasach Internetu chcą żyć i układać sobie scieżkę zawodową. Składa się z opatrzonych licznymi ilustracjami czterech rozdziałòw: o tym, dlaczego się należy pozbyć warunkowania, czyli całego ograniczenia tym, gdzie się człowiek wychowywał, co wpływa na nas i nasze szanse zawodowe. Następnie jest rozdział o odkrywaniu siebie na nowo, czyli swoich talentòw i predyspozycji oraz tego, co chcielibyśmy robić. Trzeci rozdział dotyczy osiągania swoich celòw życiowych. Ostatni rozdział nosi tytuł "Zmień swoje myślenie".

Książka skierowana jest do uczniòw, ktòrzy widzą nieefektywność szkoły lub ktòrzy nie wiedzą jak się w szkole odnaleźć. Ale nie tylko. To ròwnież poradnik o tym jak kierować swoje działania na przyszła karierę. Jak przystosować swoje wysiłki szkolne na ten cel. Jak połączyć hobby i znajomych z tym,żeby to pomagalo w życiu, a nie przeszkadzało.

Książka, owszem, miesza socjologię z psychologią, ale to jest jej zaletą,gdyż autor cały czas ma na celu pokazanie młodym jak wykorzystać młodość do tego, żeby jej nie zmarnować.

Autor nie poprzestaje na ogòlnikach i frazesach, gdyż podpowiada jak sobie dobierać przyjaciòł, ktòrzy mogą nas wspierać ale i często deprawują lub podcinają skrzydla Mòwi o korzystaniu z mediòw społecznościowych, jak długo i w jaki sposòb. Co zrobić z hobby i opowiada rozwijaniu mieszkalnych, ale i przydatnych umiejętnosci. Jak się uczyć na ròzne przedmioty i czy nauka jest ważna. Moim zdaniem książka ta jest o odnajdywaniu wiary w sieie i o budowaniu swojego źycia na zaufaniu do siebie. Nie do rodziny, środowiska, grupy ròwieśniczej, ale do siebie. W dzisiejszych czasach, gdy młodzież przeżywa tyle depresji, mobbingu, gdy media pokazują jak małe są szanse na zostanie Billem Gatesem ta książka to dobry poradnik dla chociażbyy zdolnego ucznia, ktòry lubi fotografować, a nie żyje w środowisku i rodzinie, ktòraby go wspierała w tych pasjach. Ktòra to rodzina przede wszystkim nie wiedziałaby jak mu pomòc.

Książkę planuję zostawić sobie dla syna,ale i mnie,staremu polamancowi życiowemu się przyda, bo i ja mam wciąz ròżne pasje i zero perspektyw.

Książkę otrzymałam z Klubu Recenzenta Na Kanapie.pl

Po tamtej stronie rzeki