Jak mówić, by nas słuchano. Psychologia pozytywnej komunikacji

Inne wydania:

Dzięki tej książce dowiesz się, w jaki sposób komunikować się z dużym audytorium i przekonać innych do swoich racji, ale również jak zabłysnąć elokwencją podczas mniej oficjalnych spotkań. Autorka przedstawia proste metody pomagające przełamać naturalny lęk przed publicznymi wystąpieniami oraz podpowiada, jak się prezentować w trakcie mówienia. Podkreśla również, że ważny jest całokształt występu, a nie tylko treść przemówienia.

Pisze o sposobach w jaki można zainteresować słuchaczy, podkreśla wagę improwizacji. Zwraca też uwagę na pułapki elokwencji nie pomijając drobnych, ale ważnych szczegółów przekazu. Przypomina, że dzięki systematycznym ćwiczeniom każdy może stać się mówcą doskonałym.

Pozycja obowiązkowa nie tylko dla wykładowców, managerów czy trenerów. Pomaga również lepiej komunikować się z najbliższymi.

Doskonały wybór dla osób, które chcą opanować lub udoskonalić umiejętności oratorskie.

Informacje dodatkowe o Jak mówić, by nas słuchano. Psychologia pozytywnej komunikacji:

Wydawnictwo: Bezdroża
Data wydania: 2024-11-25
Kategoria: Poradniki
ISBN: 9788370209186

Tagi: Psychologia popularna Kompetencje miękkie i komunikacja międzyludzka Poradnictwo zawodowe sukces i kariera Umysł ciało duch - teoria i praktyka

Kup książkę Jak mówić, by nas słuchano. Psychologia pozytywnej komunikacji

Sprzedaż i charakter
Iwona Majewska-Opiełka0
Okładka ksiązki - Sprzedaż i charakter

Iwona Majewska-Opiełka jest psychologiem i doradcą rozwojowym. Pracuje w Polsce, Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Jest autorką kilku książek, m.in. Drogi...

Powrót do siebie prawdziwej. Młoda, ale bez przesady
Iwona Majewska-Opiełka0
Okładka ksiązki - Powrót do siebie prawdziwej. Młoda, ale bez przesady

Ta książka zachęca do fascynującej podróży do siebie samej, do swojej autentycznej duchowej tożsamości. Do źródła radości, czułości i zrozumienia dla siebie...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska