Masz samochód? Uwielbiasz jazdę swoimi czterema kółkami? A może dopiero szukasz wymarzonego auta?
Jeśli tak, to zapnij pasy. Michał „Michu” Jesionowski zabierze Cię za chwilę w podróż, by opowiedzieć o wszystkim, co musisz wiedzieć o swoim samochodzie, a także o tym, jak zaoszczędzić na jego naprawach.
W tej książce znajdziesz praktyczne porady, które pozwolą Ci:
• kupić używane auto i nie dać się oszukać,
• dbać o samochód tak, aby bezawaryjnie służył przez lata,
• bezpiecznie podróżować,
• nauczyć się, na co zwracać uwagę podczas jazdy,
• przestać traktować wizytę u mechanika jak przykry obowiązek i zło konieczne,
• sprawdzić, co psuje się najczęściej,
• zaoszczędzić pieniądze na naprawach i częściach zamiennych,
• zostać mechanikiem we własnym garażu.
Przekonasz się również, jak bezkompromisowo rozprawić się z mitami motoryzacyjnymi, które od lat funkcjonują wśród kierowców.
Czy diesle są długowieczne, a auta wyprodukowane we Francji zawodne? Czy prawdą jest, że użytkownicy samochodów marki Alfa Romeo nie pozdrawiają się na drodze, bo rano witali się w serwisie?
Michał „Michu” Jesionowski – najpopularniejszy polski youtuber motoryzacyjny, założyciel kanału Miłośnicy 4 kółek. Nieustannie pokazuje tysiącom internautów, co mogą zrobić ze swoimi samochodami, a własne niesamowite pomysły bez wahania wciela w życie.
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2018-10-31
Kategoria: Poradniki
Polecam! A warto ,bo choć jestem kobietą ,to jestem narzeczoną mechanika ;) Książka pozwoliła mi zrozumieć wiele rzeczy o ,których mój luby opowiada mi po pracy. Michu sprawia ,że nawet kobieta jest w stanie naprawić lub zdiagnozować usterke swojego samochodu. ;)
Masz już samochód. Uwielbiasz jazdę swoimi czterema kółkami i chcesz dowiedzieć się o nim jak najwięcej, ale trudno Ci odróżnić mity...
Przeczytane:2019-02-06, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam, 52 książki 2019,
Napisana zrozumiale dla każdego. Można się wiele dowiedzieć o eksploatacji auta i o tym czego nie robimy na bieżąco :) np. Kiedy wymieniać jakie płyny w samochodzie :)