Jak Krzyś i Bryś zdobywali halo

Opowieść o małym Krzysiu, który marzył o tym, by mieć telefon komórkowy i móc opowiadać bajki na dobranoc swojemu ukochanemu psu Brysiowi. Tata opowiadał Krzysiowi bajki co wieczór, jednak Bryś nie mógł ich słyszeć, bo był psem podwórkowym. A kiedy tata pewnego wieczoru popatrzył na księżyc i powiedział: „Jakie piękne halo!”, Krzyś wpadł na pomysł, żeby takie halo zdobyć i już zawsze mieć łączność z Brysiem. Ciepła, baśniowa opowieść o sile dziecięcej wyobraźni i niezwykłej więzi z psem.

Informacje dodatkowe o Jak Krzyś i Bryś zdobywali halo:

Wydawnictwo: Bis
Data wydania: 2014-12-08
ISBN: 978-83-7551-401-8

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Jak Krzyś i Bryś zdobywali halo

Jak Krzyś i Bryś zdobywali halo - opinie o książce

Bardzo fajna książeczka, zwłaczsza dla małych chłopców. Jak na dziecięcą literaturę spodobała mi się.
Avatar użytkownika - Shi4
Shi4
Przeczytane:2015-06-07, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 (327) książek w 2015 roku, Dla dzieci, Mam,
Krzyś marzy o telefonie. Bardzo chce móc dzwonić do przyjaciela, którym jest pies Bryś, który noce spędza poza domem i nie może słuchać bajek opowiadanych przez tatę chłopca. Razem postanawiają znaleźć na to sposób. Niestety nie jest to takie łatwe jak z początku myśleli. Całkiem pozytywna bajeczka, chociaż bohaterowie są dosyć naiwni. Ale jak to przedszkolne dzieci, do których zresztą książka jest skierowana. Doskonała na wieczorne czytanie.
Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;