Książka Michela Roux, jednego z najbardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni na świecie, zawiera ponad 130 przepisów i pomysłów na wykorzystanie jaj. Książka dzieli się na rozdziały, z których każdy poświęcony został innemu sposobowi przyrządzania jajek - począwszy od ich gotowania, smażenia, pieczenia, poprzez przyrządzanie naleśników, omletów, sufletów i tart, a skończywszy na deserach, takich jak kremy, lody, biszkopty i bezy. Przepisy zawarte w każdym rozdziale są ułożone od najprostszych do bardziej skomplikowanych. Są wśród nich zarówno tradycyjne dania kuchni brytyjskiej, francuskiej, włoskiej jak i innych kuchni europejskich.
Informacje dodatkowe o JAJKA. PORADY KULINARNE:
Wydawnictwo: Bellona
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
9788311108288
Liczba stron: 304
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,