Publikacja Ja i mój świat 3 jest skierowana do uczniów z autyzmem i specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Podręcznik ten stanowi pomoc dla nauczycieli pracujących z uczniami w ośrodkach rewalidacyjno-wychowawczych, klasach integracyjnych, szkołach specjalnych. Opracowano go także z myślą o rodzicach osób niepełnosprawnych.

Książka pozwala na systematyczne, zaplanowane wprowadzanie treści edukacyjnych związanych z poznawaniem środowiska społeczno-przyrodniczego. Przy opracowywaniu publikacji uwzględniono potrzeby, możliwości i poziom rozwoju wszystkich uczniów. Nową umiejętnością, którą można doskonalić w trakcie pracy z podręcznikiem, jest czytanie zdań ze zrozumieniem. Materiał opracowano tak, by pomóc uczniom, którzy potrafią czytać, ale mają problem z rozumieniem przeczytanych treści. Wydanie rozszerzone zostało uzupełnione o materiał z zakresu edukacji matematycznej.

Informacje dodatkowe o Ja i mój świat 3. Podręcznik. Część 2. Wydanie rozszerzone. Lekcje dla uczniów z autyzmem i specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Etap zdania:

Wydawnictwo: Harmonia
Data wydania: 2024-03-11
Kategoria: Pedagogika

Kup książkę Ja i mój świat 3. Podręcznik. Część 2. Wydanie rozszerzone. Lekcje dla uczniów z autyzmem i specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Etap zdania

365 opowieści na dobranoc Najpiękniejsze basnie świata
opracowanie zbiorowe0
Okładka ksiązki - 365 opowieści na dobranoc Najpiękniejsze basnie świata

Wspaniałe opowieści do poduszki dla każdego dziecka! Książki opierają się na konwencji serialowej - każdy z 365 odcinków zaczyna się od przypomnienia...

Nieobliczalne owieczki
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Nieobliczalne owieczki

Owieczki są mięciutkie i nieobliczalne. Nie wierzysz? Spróbujmy je razem policzyc przed snem: raz, dwaaaaa, dobraaaaaaanoc!... Uwaga! Albo zasypiasz Ty...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;