J2EE. Wzorce projektowe. Wydanie 2

Podstawowymi zagadnieniami opisywanymi w książce są wzorce, najlepsze techniki, strategie projektowe i sprawdzone rozwiązania wykorzystujące kluczowe technologie J2EE, czyli strony JSP, serwlety, komponenty EJB i interfejs JMS. Katalog wzorców J2EE zawiera 21 wzorców i o wiele więcej strategii, przy wykorzystaniu których powstają najlepsze rozwiązania programistyczne."J2EE. Wzorce projektowe. Wydanie drugie" zawiera opis następujących zagadnień: 21 wzorców projektowych J2EE &#8211. znane i w pełni sprawdzone oraz nowe wzorce zapewniające najlepsze rozwiązania dla aplikacji biznesowych strategie projektowe dla warstwy prezentacji, biznesowej i integracji opis zastosowania technologii JSP, EJB, JSM, usług sieciowych i serwletów przykłady nie zalecanych rozwiązań stosujących technologię J2EE sposoby refaktoryzacji poprawiające istniejące projekty diagramy UML ilustrujące przedstawiane zagadnienia dużą liczbę przykładów zastosowania wzorców, strategii i refaktoryzacjiO Autorach:Deepak Alur jest architektem rozwiązań biznesowych Javy w Sun Java Center z 14-letnim doświadczeniem. Zajmuje się głównie architekturą, projektowaniem i implementacją dużych rozwiązań biznesowych z zastosowaniem technologii Java i J2EE.John Crupi jest wybitnym inżynierem i szefem architektów Javy w Sun Java Center. Posiada 17-letnie doświadczenie w obliczeniach rozproszonych i zajmuje się przede wszystkim tworzeniem skalowalnych architektur J2EE wielokrotnego użytku.Dan Malks jest głównym inżynierem w Sun Java Center. Posiada 16-letnie doświadczenie i zajmuje się technologiami obiektowymi oraz ich zastosowaniem w projektach biznesowych i usługach sieciowych. Pisze artykuły do czasopism branżowych, jest także współautorem książek o Javie, wzorcach i technologii J2EE.

Informacje dodatkowe o J2EE. Wzorce projektowe. Wydanie 2:

Wydawnictwo: Helion