Horyzont zła

Samotna matka ucieka ze swymi dziećmi z Nowego Jorku do Kalifornii od znęcającego się nad nią psychicznie męża. Kiedy na odludziu w Arizonie zatrzymuje ją budzący grozę szeryf, sytuacja wymyka się spod kontroli i kobieta zostaje aresztowana, a jej dzieci zabrane przez zastępczynię szeryfa. W areszcie Audra Kinney dowiaduje się, że w samochodzie jechała sama... FBI i policja stanowa oskarżają ją o zamordowanie dzieci. Ruszają poszukiwania ich ciał, a media w całym kraju przedstawiają zrozpaczoną matkę jako potwora.

Tymczasem wiadomość o zaginionych dzieciach trafia do mężczyzny, u którego wywołuje ona wspomnienia podobnych wydarzeń z jego życia. Danny Lee postanawia pomóc matce w jej walce o odzyskanie dzieci, którym grozi śmiertelne niebezpieczeństwo...

Haylen Beck to pseudonim uznanego pisarza, który ma na swoim koncie nominację do Edgara i nagrodę Los Angeles Times. Jego książki trafiały na listy bestsellerów ,,The New York Timesa", ,,The Los Angeles Times" czy ,,The Boston Globe".

Informacje dodatkowe o Horyzont zła:

Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2018-05-23
Tytuł oryginału: Here and gone

Kup książkę Horyzont zła

Horyzont zła - opinie o książce

Avatar użytkownika - natalia07
natalia07
Przeczytane:2022-07-20, Ocena: 6, Przeczytałem, 12 książek 2022,

"Horyzont Zła" wciągnął mnie już od pierwszych stron.

Audra ucieka z dziećmi od męża , który znęca się nad kobietą psychicznie i fizycznie. Niestety musi stoczyć jeszcze jedną walkę.

Po drodze zatrzymuje na zupełnym odludziu zostaje zatrzymana przez szeryfa na kontrolę. Szeryf w samochodzie znajduje narkotyki i Audra zostaje zatrzymana a jej dzieci zabrane przez inny radiowóz.

Od tego momentu wszystko się zmienia. Szeryf usiłuje wmówić Audre, że jechała sama i zrobiła krzywdę swoim dzieciom. Nikt jej nie wierzy, media robią z niej potwora.

Znajduje się tylko jedna osoba, która uwierzyła jej słową. Niejaki Danny Lee, który kilka lat temu miał taką samą sytuację. Postanawia pomóc Audre w odzyskaniu dzieci.

Pochłonęłam tę książkę. Książka o sile i desperacji, o tym do czego jesteśmy zdolni w obronie własnych dzieci. Sama jestem matką i nie wiem jakbym się zachowała w takiej sytuacji.

Kyle
T.M. Piro