Hiszpański nie gryzie!

HISZPAŃSKI nie gryzie! to kurs, z którym:
- aktywnie uczysz się języka od podstaw,
- przyjemnie poznajesz użyteczne słownictwo,
- praktycznie trenujesz znajomość gramatyki,
- uczysz się gotowych zwrotów konwersacyjnych,
- poznajesz współczesny, codzienny język hiszpański.

Kurs przeznaczony jest zarówno dla uczniów, jak i dorosłych samouków dopiero zaczynających naukę, którzy chcą łatwo i przyjemnie opanować podstawy języka hiszpańskiego na poziomie komunikacyjnym.

Książka opiera się na niezwykle atrakcyjnej metodzie aktywnej nauki języka poprzez rozwiązywanie różnorodnych ćwiczeń. W rozdziałach tematycznych znajdziesz: około 90 najpopularniejszych zagadnień, krótkie dialogi lub teksty z polskim tłumaczeniem, gramatykę w pigułce, porcję niezbędnego słownictwa, ćwiczenia, ciekawostki o kulturze oraz specjalną sekcję Sprawdź się z zadaniami podsumowującymi. W każdej chwili masz dostęp do umieszczonych na marginesach praktycznych minisłowniczków, a dodatkowo na końcu książki znajdziesz podręczny zbiorczy słownik.

GRATIS płyta CD z ponad 70 minutami nagrań prawidłowej wymowy pomaga w nauce poprawnej wymowy oraz ćwiczeniu rozumienia ze słuchu.

Odkryj unikalną metodę aktywnej nauki. Przekonaj się, że hiszpański nie gryzie!

Informacje dodatkowe o Hiszpański nie gryzie!:

Wydawnictwo: Edgard
Data wydania: 2012-06-19
Kategoria: Języki obce
ISBN: 978-83-7788-115-6
Język oryginału: Polski

Kup książkę Hiszpański nie gryzie!

Hiszpański nie gryzie! - opinie o książce

Nauka języka hiszpańskiego od zawsze była moim wielkim marzeniem. Jako małe dziecko bardzo często słyszałam hiszpańskie słowa, a to za sprawą sławnych oper mydlanych, choćby z Natalią Oreiro na czele. Wówczas obiecałam sobie, że sama nauczę się tego języka. Wiem doskonale, że nie mogę operować hiszpańskim tak dobrze, jak mieszkańcy czy sławni ludzie kina lub muzyki, ale muszę przyznać, że dzięki książkom Agnieszki Kowalewskiej bardzo dobrze mi idzie.
Seria HISZPAŃSKI NIE GRYZIE! to książka stworzona tak, by każdy mógł zrozumieć poszczególne zasady gramatyczne. Mnogość zadań do rozwiązania pomaga odbiorcom uwierzyć w siebie. Wiem po sobie, jak to cudownie jest czytać krótsze dialogi i całkowicie je rozumieć, bez pomocy słowników czy elektronicznych translatorów.

Jeśli chcecie z przyjemnością zanurzyć się w świecie hiszpańskich zwrotów- ta książka jest właśnie dla Was.

Czy propozycja Agnieszki Kowalewskiej ma jakieś wady? Chyba tylko takie, że niekiedy mamy mało miejsca, by wpisywać poszczególne odpowiedzi. Cała reszta- opis zadań, objaśnienia konstrukcji gramatycznych, a także szatę graficzną i przejrzysty podział na rozdziały to istny majstersztyk.

Nic, tylko siadać, uczyć się, cieszyć z postępów w nauce i z radością rozwiązywać zadania. To wspaniała forma spędzania wolnego czasu- relaksująca i pouczająca zarazem.

Baronia Przekletych Przygoda W Mousillon Tw
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Baronia Przekletych Przygoda W Mousillon Tw

Baronia Przeklętych to nie tylko przygoda rozgrywająca się w świecie gry fabularnej Warhammer Fantasy. Dzięki tej książce będziesz mógł wkroczyć na ziemie...

Wielkie malowanie. Na plaży
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Wielkie malowanie. Na plaży

Barwna seria czterech książeczek, dzięki którym dzieci poprzez zabawę rozwiną umiejętności rysowania i kolorowania. Podróż po czterech Wielkich Krainach...