Historie kuchenne o miłości, rodzinie i sile tradycji. Czym chata bogata


Tom 2 cyklu Historie kuchenne
Ocena: 0 (0 głosów)

Okładka książki Historie kuchenne o miłości, rodzinie i sile tradycji. Czym chata bogata

Barbara Czaykowska-Kłoś

 0,0 / 10

Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia oraz absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. mieszka w Warszawie. Jako dziecko przewędrowała z rodziną niemal całe południe Polski w poszukiwaniu bezpiecznego miejsca. Domu.

Przez wiele lat rodzina mieszkała na Śląsku Opolskim pośród niezwykle życzliwych miejscowych.

Wspomnienia, rodzinne historie i smaki, które jak u Prousta przenoszą w bliską sercu przeszłość, były motywem przewodnim pierwszego tomu „Historii kuchennych”.

Drugi tom powstał z podobnej potrzeby, chociaż tęsknota do dawnych smaków i wspomnień wzbogaciła się o niewyobrażalną miłość do dzieci, wnuków, piesków, kotków, ptaków, drzew...

Porady, zdrowe mikstury, niezwykłe nalewki, potrawy, które przenoszą do dawnych zabawnych lub smutnych historii i te, które pomagają nakarmić największego niejadka.

Bogactwo smaków, wiedzy, mnóstwo ciepła i humoru...

To można znaleźć w drugiej części „Historii kuchennych”.

Informacje dodatkowe o Historie kuchenne o miłości, rodzinie i sile tradycji. Czym chata bogata:

Wydawnictwo: Bernardinum
Data wydania: 2020-09-16
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788381275057
Liczba stron: 272
Język oryginału: polski

więcej

Kup książkę Historie kuchenne o miłości, rodzinie i sile tradycji. Czym chata bogata

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Recenzje miesiąca
Kyle
T.M. Piro
Kyle
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Raj utracony
John Milton
Raj utracony
Arcana
Anna Szumacher
Arcana
Zgoda na szczęście
Anna Ficner-Ogonowska
Zgoda na szczęście
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy