Książka zawiera bogaty wybór klasycznych wzorów i opisów wykonania tego eleganckiego haftu. Znajdują się tu także cenne informacje o stosowanych ściegach, wykorzystywanych materiałach i niezbędnych akcesoriach.Zamieszczone w książce przykłady pokazują, iż haft richelieu jest wciąż jednym z najlepszych sposobów na gustowne i eleganckie upiększenie bielizny pościelowej i stołowej: serwet, bieżników, obrusów, poduszek, ręczników.Przygotuj własnoręcznie niepowtarzalny podarunek, wykorzystując ciekawe i zaskakujące pomysły przedstawione w tej książce.
Informacje dodatkowe o Haft richelieu i inne hafty ażurowe:
Wydawnictwo: RM
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
9788372436313
Przeczytane:2021-10-20, Ocena: 2, Przeczytałam, 26 książek 2021,
Poradnik ten powinien służyć za wprowadzenie do technik haftowania. I o ile narzędzia oraz nici rozpisano w nim naprawdę porządnie i szczegółowo na tyle, by laik mógł szybko przyswoić wiedzę, w moim odczuciu opis technik był bardzo ubogi. Z samych rysunków połowicznie pozwalał zorientować się w tym, jak należy przekładać igłę. A stwierdzam to jako osoba zaznajomiona przez lata z haftem krzyżykowym.
Kolejne strony prezentowały jedynie gotowe projekty. Mogło to stanowić jedynie bardzo luźną inspirację dla podjęcia się tego wyzwania.