Numer 1 New York Timesa i amazon.com. Międzynarodowy bestseller.
Ceniony neurolog, dr David Perlmutter, dowodzi, że choroby mózgu zaczynają się od chleba naszego powszedniego.
Dr Perlmutter wydobywa na światło dzienne temat, który zbyt długo ukrywał się w czeluściach medycznych annałów: gluten i nadmiar węglowodanów niszczą mózg. Nie tylko rafinowany cukier, ale także ,,zdrowe" pełne ziarna zbóż mogą powodować demencję, ADHD, napady lęku, migreny, depresję i wiele innych chorób.
Czterotygodniowy plan naprawczy przedstawiony w tej książce pozwala zadbać o zdrowie mózgu i zachować bystry umysł - niezależnie od wieku. Autor zdradza, jak wpływać na ekspresję genów dzięki diecie i dobrym nawykom. Broni cholesterolu i zdrowego tłuszczu. Pokazuje, jak radzić sobie z chorobami za pomocą smacznych posiłków, by cieszyć się dłuższym i zdrowszym życiem.
Wydawnictwo: Filo
Data wydania: 2015-09-09
Kategoria: Medycyna i zdrowie
ISBN:
Liczba stron: 344
Przeczytane:2017-08-31, Ocena: 6, Przeczytałam, Najlepsze, zdrowie,