Gra cieni. 21 najbardziej tajemniczych postaci w historii cywilizacji

Pojawiali się znikąd wzbudzając powszechną sensację, nikt nie potrafił potwierdzić ich tożsamości. Znikali z kart historii po cichu i bez słowa.

Najbardziej tajemnicze postaci naszej cywilizacji

Czy klątwa Tutenchamona odesłała na tamten świat Howarda Catera – odkrywcę bajecznego skarbu faraonów?

George Mallory - czy zdobył najwyższy szczyt Himalajów 30 lat przed Edmundem Hillarym i Tenzingiem Norgayem?
Odkrycie legendarnego Eldorado? Percival Harrison Fawcett nigdy nie podzielił się z nikim swoją tajemnicąAmenhotep – faraon, ktorego umię wymazano z kronikRaimondo Di Sangro - kontrowersyjny Leonardo da Vinci 2.0 Niespełniony wskrzesiciel zmarłych - Giovanni Aldini. Prawdziwy doktor FrankensteinSzaleństwo i geniusz Vincenta Van GoghaNikola Tesla. Władca elektryczności, który wynalazł telefon komórkowy, wierzył w eter i płaską Ziemię.

Niepokonany jasnowidz XXw. Wolff Messing, najtajniejsza broń Józefa StalinaZaklinacz dzieci. Flecista z Hameln uratował miasto od plagi szczurów, a potem…Tragedia domniemanego brata króla Francji. Człowiek w żelaznej masce.Babushka Lady - tajemnicza asystentka przy zabójstwie KennedyegoD.B. Cooper – legendarny porywacz, który z okupem wyskoczył ze spadochronem z rejsowego samolotu pasażerskiego.
Z komiksu do realu. Zdjęcia, świadkowie, legenda. Mothman. Człowiek-ćma.

Niewinne ofiary i oszuści, bohaterowie i odkrywcy. Właściciele życiorysów z piekła rodem. Geniusze i szarlatani. Skrywała ich mgła tajemnicy.

Informacje dodatkowe o Gra cieni. 21 najbardziej tajemniczych postaci w historii cywilizacji:

Wydawnictwo: Fronda
Data wydania: 2019-07-22
Kategoria: Inne

Tagi: bóg

Kup książkę Gra cieni. 21 najbardziej tajemniczych postaci w historii cywilizacji

Gra cieni. 21 najbardziej tajemniczych postaci w historii cywilizacji - opinie o książce

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk