,,Gdzie się schował króliczek?" to kolejna nowa książeczka w serii Zabawa w chowanego Akademii Mądrego Dziecka. Ta kartonowa książeczka ma duże, filcowe i wytrzymałe klapki, które odporne są na ciągnięcia małych rączek i zapewniają super zabawę. Na każdej stronie mamy barwne ilustracje z pytaniem: gdzie się schował: szczeniaczek, myszka, kaczuszka czy króliczek? Za każdym razem maluszek otwiera miękką, filcową klapkę i znajduje odpowiedź - zwierzątko. Na ostatniej stronie szukamy naszego czytelnika, zadając mu pytanie: ,,A gdzie ty jesteś?" Pod ostatnią klapką znajdziemy lusterko: ,,Tutaj jesteś"!
Seria książeczek Zabawa w chowanego to bardzo dobry pomysł na wspólne spędzenie czasu z maluchem. Otwieranie dużych, filcowych klapek ćwiczy mała motorykę, a barwne ilustracje stymulują zmysł wzroku. Dodatkowo czytając ćwiczymy zdolność skupiania się u dziecka.
Polecamy inne książeczki w serii Zabawa w chowanego: ,,Gdzie się schował kurczaczek?", ,,Gdzie się schował samochód?" , ,,Gdzie się schował jednorożec?", ,,Gdzie się schował kotek" ,, Gdzie się schował traktor", ,,Gdzie się schował piesek" oraz ,,Gdzie się schował lisek'.
Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-02-12