Fizjologia smaku

Ocena: 4 (1 głosów)
Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował „Fizjologię smaku”, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej – dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.

Informacje dodatkowe o Fizjologia smaku :

Wydawnictwo: PIW
Data wydania: 2015-05-06
Kategoria: Literatura faktu, reportaż
ISBN: 978-83-64822-12-4
Liczba stron: 256

więcej

Kup książkę Fizjologia smaku

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Fizjologia smaku - opinie o książce

Avatar użytkownika - Karmelitka
Karmelitka
Przeczytane:2019-03-08, Ocena: 4, Przeczytałem, Mam, 26 książek 2019,

Klasyka na temat jedzenia. Intrygujące spojrzenie, ciekawe anegdoty. Jeśli ktoś lubi ksiąki z XIX wieku, poczuje się spełniony. 

Link do opinii
Recenzje miesiąca
Wyspa luzu
Jolanta Kosowska ;
 Wyspa luzu
Tajemniczy pociąg
Can Xue ;
Tajemniczy pociąg
Dotyk marcepanowych marzeń
Katarzyna Majewska-Ziemba
Dotyk marcepanowych marzeń
Toskański ślub
Marta Jednachowska ;
 Toskański ślub
Koniec mapy
S.J. Lorenc
Koniec mapy
Zaplątani w konwenanse
Urszula Gajdowska ;
Zaplątani w konwenanse
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy