FIRE FORCE: TOM 3

Trwa walka z piątym zastępem SSP!

Shinra i pozostali funkcjonariusze Ósemki najeżdżają na siedzibę piątego zastępu w celu poznania przyczyny zjawiska ludzkiego zapłonu!
Rozpoczynają się kolejne pojedynki. Siła ognia kapitan Piątki, Princess Hibany przytłacza Shinrę! Czy chłopak zdoła pokonać kogoś o stopniu kapitana i poznać prawdę o więzi pomiędzy Hibaną i Iris?!
Na bohaterów czeka szokująca prawda o ludzkim zapłonie!
Oto gorejące battle fantasy!

Informacje dodatkowe o FIRE FORCE: TOM 3:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2020-05-29, Ocena: 4, Przeczytałem,

FEUER FREI

„Fire Force” to kolejny shounen, który narodził się z… kopiowania schematów innych serii. I jednocześnie to kolejny shounen, któremu o dziwo wyszło to na dobre. Zresztą cały gatunek opiera się na podobnym podejściu do tematu i chociaż nie wszyscy aż tak wprost powielają elementy dzieł innych twórców, jak to ma miejsce w przypadku Atsushiego Ohkubo, i tak „FF” to o dziwo dobra seria, jeszcze nie do końca spełniona i wyważona, ale jednak wciągająca, potrafiąca dostarczyć czytelnikom dobrych wrażeń i gwarantująca, że nikt z fanów bitewniaków nie będzie się nudził.

Akcja nabiera tempa, a wydarzenia pędzą na łeb na szyję, kiedy Ósemka, chcąc poznać prawdę o przyczynach ludzkiego zapłonu, atakuje siedzibę Piątki! Zaczyna się gorąca walka, która może źle się skończyć właściwie dla wszystkich. Ale kiedy stawką są odpowiedzi na takie pytania, jak o to, co łączy Hibanę i Iris, warto zaryzykować. Ale czy najważniejsza tajemnica czyli sekret ludzkiego zapłonu zostanie w końcu rozwiązany? A jeśli tak, co owo rozwiązanie przyniesie?

Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2020/05/fire-force-3-atsushi-ohkubo.html

FIRE FORCE: TOM 1
Atsushi Ohkubo0
Okładka ksiązki - FIRE FORCE: TOM 1

Boi się go cały świat…To zjawisko „ludzkiego zapłonu”, w wyniku którego niewinni ludzie nagle stają w ogniu i zmieniają się w...

FIRE FORCE: TOM 12
Atsushi Ohkubo0
Okładka ksiązki - FIRE FORCE: TOM 12

SHINRA WPADŁ W FURIĘ! PORA NA PŁOMIENNY POJEDYNEK BOHATERA I RYCERZA! Tajemnicza kobieta, która pojawiła się wraz z Adolla Link, wywołuje u Shinry atak...