Finansowy potwór z Jekyll Island. Prawdziwa historia rezerwy federalnej

Skąd pochodzą pieniądze? Kto je tworzy? To książka, w której znajdziesz pełen zasób wiadomości o wielkiej iluzji zwanej pieniądzem. Nudny temat? Tylko poczekaj! W ciągu pięciu minut wciągniesz się w wywiadowczy kryminał, którym ta historia jest w rzeczywistości. To książka o najbardziej rażącym przekręcie w historii. Znajdziesz tu wszystko: przyczyny wojen, inflacji, depresji, pomyślności. Twój światopogląd się zmieni. Mówiąc najprościej: to może być najważniejsza pozycja o wydarzeniach w świecie jakąkolwiek przeczytasz.

„Wspaniała analiza zasługująca na uwagę. Przygotuj swój umysł na podróż w czasie”. Ron Paul, członek kongresu, House Banking Committee

„To, co każdy potrzebuje wiedzieć o władzy banku centralnego. Pasjonująca przygoda i podróż do tajnego świata międzynarodowego kartelu bankowości”. Mark Thornton, Profesor Ekonomii,

Auburn University; Coordinator Academic Affairs, Ludwig von Mises Institut

„Wielkie osiągnięcie - pociąg załadowany trudną historią, dobrze zorganizowaną i napisaną w tak zrelaksowanym i łatwym stylu, że zostałem zniewolony. Nie mogłem przestać czytać”. Dan Smoot Wydawca/Edytor, Dan Smoot Report „Jako bankier i prezes banku, myślałem, że dobrze rozumiem Rezerwę Federalną. Ale ta książka zmieniła sposób, w jaki obecnie patrzę na cały nasz system monetarny”. Marilyn MacGruder Barnwall Grand Junction, Colorado

Informacje dodatkowe o Finansowy potwór z Jekyll Island. Prawdziwa historia rezerwy federalnej:

Wydawnictwo: Wektory
Data wydania: 2012-03-16
Kategoria: Ekonomia
ISBN: 978-83-60562-60-4

Kup książkę Finansowy potwór z Jekyll Island. Prawdziwa historia rezerwy federalnej

Finansowy potwór z Jekyll Island. Prawdziwa historia rezerwy federalnej - opinie o książce